Patara Antik Kenti'nde Kazılar Başladı - Son Dakika
Güncel

Patara Antik Kenti'nde Kazılar Başladı

Patara Antik Kenti\'nde Kazılar Başladı

Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki Likya Birliği'nin yönetim merkezi Patara Antik Kenti'nde yaz dönemi kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

02.07.2012 13:39

Antalya'nın Kaş İlçesi'ndeki Likya Birliği'nin yönetim merkezi Patara Antik Kenti'nde yaz dönemi kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

Likya Birliği'nin en önemli 5 kentinden biri ve başkenti, dünyanın ilk demokratik meclis binasının bulunduğu Patara Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları eylül ayına kadar sürecek. Tarihi M.Ö. 2'nci yüzyıla kadar dayanan ve 24 yıldır süren kazılara, bu yıl Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık başkanlık yapacak. Kazı ekibinde Türkiye'den Trakya, Akdeniz, Adnan Menderes, Mehmet Akif Ersoy, 9 Eylül, Mimar Sinan üniversitelerinden, Almanya'dan ise Münster, Mainz ve Münih üniversitelerinden 55 bilim insanı ve arkeoloji bölümü öğrencileri ile 60 işçi yer alıyor.

Bu yılki kazılarda, Eudemos Kilisesi (Kaynak Kilise) ve hemen yanında bulunun 4'üncü yüzyıldan 11'inci yüzyıla kadar kullanılan Hıristiyan mezarlığında, Tepecikteki Bey Yerleşkesi'ndeki arkaik döneme ait yapılarda, Liman Hamamı Palestrası'nda, ana cadde ile Likya Birliği Meclisi Binası arasındaki 9'uncu burç ve çevresinde kazı yapılıyor. Çalışmalar sırasında 9'uncu burç ve Antik Kenti'nin simgesi olan Metius Modestus Takı'nın restorasyonu yapılacak. Kaynak Kilise ve yanındaki mezarlık alan ile ana caddedeki mozaik onarımı yapılacak. Ayrıca Patara Antik Kenti'nin engelli dostu bir kent olması için başlatılan çalışmalar, bu kazı döneminde tamamlanacak.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, kazılarla birlikte kapsamlı bir restorasyon çalışması yürüttüklerini de söyledi. Patara Antik Kenti'ndeki kazıların 24'üncü yılına girdiğini anlatan Prof.Dr. Işık, yaz dönemi kazılarının eylül ayında sona ereceğini söyledi. - Antalya/ Kaş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Patara Antik Kenti'nde Kazılar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement