Rektör Kibar'dan Teknoloji Transfer Ofisi Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Rektör Kibar'dan Teknoloji Transfer Ofisi Müjdesi

Rektör Kibar\'dan Teknoloji Transfer Ofisi Müjdesi

Çukurova Üniversite (Ç.Ü) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Kibar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın teşviki ile üniversite olarak Teknokent bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kuracaklarını açıkladı.

24.11.2012 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversite (Ç.Ü) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın teşviki ile üniversite olarak Teknokent bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kuracaklarını açıkladı. Kibar, 10 milyon liraya mal olacak TTO'nun teknokentin araştırma altyapısını güçlendirip üniversitenin sanayi ve şehirle bütünleşmesini sağlayacağını söyledi.

Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Genel Sekreteri Mehmet Aydın ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerinin ziyareti sırasında Çukurova Üniversitesi'ni sanayicileriler ve Adanalılarla bütünleştirecek önemli projenin müjdesini verdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adanalı sanayicilerle Çukurova Üniversitesi'nin daha fazla ortak projelerde bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, üniversite olarak Teknokent gibi Ar-Ge alanlarını büyütmeye çalıştıklarını ifade etti.

TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) KURULUYOR

2. etap Teknokent'in kurulma aşamasına geçildiğini söyleyen Rektör Kibar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın teşviki ile yapılacak Teknoloji Transfer Ofisi'nin de kurulacağı müjdesini verdi. Rektör Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

"Teknokent'in bünyesinde çok önemli olan, araştırma alt yapısını güçlendiren sanayi ve şehirle bütünleşmeyi sağlayacak Teknoloji Transfer Ofisi'ni (TTO) kuruyoruz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın teşviki ile kurulacak bu ofis 10 milyon TL ye mal olacak. Bunun protokolünü de bakanlık yetkilileri ile imzalamış durumdayız. Kısa bir süre içerisinde yapım aşamasına geçeceğiz. Sanayiciler için bu ofisin kurulması çok önemli bir gelişme. Teknokent'in paralelinde yine bu bölgede Ar-Ge faaliyetleri sürdürülecek. Öğretim üyeleri burada bilgi birikimlerini sanayinin hizmetine sunup ürün ve teknolojiye dönüşmesini sağlayacak"

"KULLANMADIĞIMIZ BİLGİNİN FAYDASI YOK"

Toplumsal faydanın bu tür yatırımlarla başladığına inandıklarının altını çizen Rektör Kibar, "Kullanmadığımız bilginin hiçbir anlamı yok. Çukurova Üniversitesi'nin 960 dönümlük arazisini Ar-Ge konusuna ayırmış durumdayız. Bu alanlar, teknolojik Ar-Ge konusunda özelliği olan ve vergi muafiyetleri olan yerler. Bizde bu alanları Ar-Ge yapmak, teknoloji üretmek isteyen sanayicilerimize açmış durumdayız" dedi.

TEKNOLOJİ MERKEZİ LABORATUVARI İÇİN İLK ADIM

Bölgenin en büyük üniversitesi olarak Teknoloji Merkezi Laboratuvarı'nın da Çukurova Üniversitesi bünyesinde olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Rektör Kibar, "Böyle bir laboratuvarın kurulması önemli bir ihtiyaç.

Teknoloji Merkezi Laboratuarımızı da kurma çalışmaları içerisine girdik. Gerekli olan müracaatları yapıyoruz. Kalkınma Bakanlığı ile bu konularda uzlaşmaya varıp gelecek yılın bütçesine almak istiyoruz" dedi.

Göreve gelir gelmez 2013 bütçesi ile Çukurova Üniversitesi ve Adana kamuoyunu öncelikli olarak ilgilendiren meselelere el attıklarını vurgulayan Rektör Kibar, Kongre Merkezi ile ilgili konuda da açıklamalarda bulundu.

KONGRE MERKEZİ ARALIK SONUNDA TAMAMLANIYOR

Kongre merkezi ile de açıklamalarda bulunan Rektör Kibar, "Kongre merkezimizi Aralığın sonuna yetiştirmeyi düşünüyoruz. Bu proje çok önemli bir proje, Çukurova Üniversitesi de projeye çok büyük bir kaynak aktarımı yaptı. Bu bakımdan bir an önce bu aşamaya gelmiş bir yatırımı bitirmek ve faaliyete geçirmenin uygun olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'a görevinde başarılar dileyen AGİD Genel Sekreteri Mehmet Aydın da

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin Adana'daki faaliyetleri ile ilgili Rektör Kibar'a bilgi verdi. 2002 yılında 27 üye ile kurulan derneğin Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu'nun da (TUSKON) kurucu üyelerinden biri olduğunu ifade eden Aydın, dernek olarak üye işadamlarının yurt dışında daha rahat ve güvenilir bir şekilde yatırım faaliyetlerinde bulunabilmeleri için çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini belirtti. Gerçekleştirdikleri tecrübe paylaşımı gibi programlarla Çukurova Üniversitesi'nden konusunda uzman bilim insanlarından da büyük destek aldıklarını kaydeden Aydın, "Üniversitenin bilgi birikiminden yararlanmak bizim için çok önemli. Böylece ülkemizin ve Adana'nın ticari hacmine katkıda bulunuyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör Kibar'dan Teknoloji Transfer Ofisi Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement