Ria Novosti: Suriye, Türkiye ile Rusya'nın Arasını Bozamadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ria Novosti: Suriye, Türkiye ile Rusya'nın Arasını Bozamadı

Ria Novosti: Suriye, Türkiye ile Rusya\'nın Arasını Bozamadı
19.07.2012 09:57

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Moskova'ya gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ziyareti Rus medyasında geniş yer buldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Moskova'ya gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ziyareti Rus medyasında geniş yer buldu. Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeleri çok sayıda Rus ve Türk gazetecinin yanı sıra yabancı gazetecilerde takip etti.

Rus medyası Putin-Erdoğan görüşmelerine ilişkin şunları yazdı:

Ria Novosti Ajansı: Suriye, Türkiye ile Rusya'nın arasını bozamadı. Moskova'daki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme, görüşme başlama anına yakın Şam'dan gelen patlama haberleri ve rejimin kilit isimlerin ölümü ile yeni bir anlam kazandı. Türkiye, Suriye konusunda en çok sözü geçecek ve ağırlığını koyacak olan ülkeler arasında yer alıyor.

Life News Ajansı: Putin ve Erdoğan Suriye konusunda anlaştı. Rusya ve Türkiye liderleri Kremlin'deki görüşmede sadece ikili ilişkileri değil, aynı zamanda uluslararası sorunları da görüştü.

RBC Daily Gazetesi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan üç saatten fazla ekonominin parlak geleceğini ve dış politikanın akışını görüştü.

Komsomolskaya Pravda Gazetesi: Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sonrası yapılan basın toplantısında, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'nin toprak bütünlüğünün bozulmasına karşı olduklarını söyledi.

Kommersant Gazetesi: Şam'daki patlamalar Kremlin'de yankılandı. Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye'ye tek komşu olan NATO ülkesi Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantı başlamasına yakın Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a Şam'daki patlama ve Suriye Savunma Bakanı'nın öldürüldüğü haberi iletildi.

Vesti TV: Rusya-Türkiye: turizm, gaz ve şimdi de atom. Suriye'deki durum Kremlin'de gerçekleşen Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Başbakanı arasındaki görüşmesinin ana konusuydu. Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan iki ülkenin bu konudaki konumunu ortak basın toplantısında dile getirdiler. Putin'e göre, Türkiye stratejik ve güvenilir bir ortak. Her şeyden önemlisi enerji, metalürji, kültür ve tabii ki turizm alanında beraber çalıştığı bir ortağı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ria Novosti: Suriye, Türkiye ile Rusya'nın Arasını Bozamadı - Son Dakika


Advertisement