Rize'de Su Borusu Patladı, Yollar Balçıkla Kaplandı - Son Dakika
Güncel

Rize'de Su Borusu Patladı, Yollar Balçıkla Kaplandı

Rize\'de Su Borusu Patladı, Yollar Balçıkla Kaplandı

Rize'nin Boğaz Mahallesi'nde ana su boru hattı patladı.

29.05.2012 15:43

Rize'nin Boğaz Mahallesi'nde ana su boru hattı patladı. Karadeniz Sahil Yolu ve Menderes Bulvarı'nın yaklaşık 1.5 kilometrelik bölümü, bir evin zemin ve bodrum katı ile sokaklar balçıkla kaplandı. Suyun biriktiği yamaçtan toprakla birlikte aniden boşalması sırasında parkta oynayan 5 yaşındaki Sevilay Bergal son anda kaçtı, çevreden yetişenlerce kurtarıldı.

Olay Boğaz Mahallesi'nde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Rize'nin Küçükçayır Köyü'ndeki Andon İçme Suyu tesisinden Alipaşa Köyü'ndeki depoya su taşıyan ana boru hattı patladı. Yamaçtan borulardan boşalan suyun önünde çöp ve toprak birikintileri baraj oluşturdu. Suyun şiddetinin artmasıyla birlikte biriken su, balçıkla birlikte Karadeniz Sahil Yolu ve Menderes Bulvarı'na taştı. Bu sırada yamacın altında bulunan parkta oynayan 5 yaşındaki Sevilay Bergal, kendini parkın dışına attı. Çevreden yetişenler balçık içinde kalan küçük çocuğu alarak uzaklaştırdı.

KARADENİZ SAHİL YOLU BALÇIKLA KAPLANDI

Suyun tahliye olduğu Karadeniz Sahil yolu Menderes Bulvarı'nda yaklaşık 1.5 kilometre boyunca balçık ve su birikti. Mahallede Mehmet Nalbant'a ait evin zemin ve alt katı ile çevredeki sokaklar su ve balçıkla kaplandı. Rize Belediyesi ekipleri müdahale ederek borulardan suyun tahliyesini önledi. Polis ekipleri de karayolunu bir süre için ulaşıma kapattı. Rize Belediyesi iş makineleri ile bölgede temizlik çalışması başlattı. Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Murat Şeker, Alipaşa Köyü'ndeki depoya giden su boru hattının patladığını belirterek, arızanın kısa sürede giderileceğini ve kentte su kesintisinin yaşanmayacağını söyledi.

Su ve balçığın altında kalmaktan son anda kurtulan Sevilay Bergal'ın babası Engin Bergal, Su borusu patladı. Kızım da az daha gidiyordu. Su gelirken çocuk kendini hızlı bir şekilde arka tarafa atarak kurtulmuşö dedi. Küçük kız, olaydan sonra yakınları ile evin balkonunda temizlik çalışmalarını izledi. Evinin zemin ve bodrum katı su altında kalan Mehmet Nalbant ise, patlayan borudan taşan suyun önünde bent oluştuğunu belirterek, Su önce birikti, sonra bir anda patladı ve evin içine doldu. Çocuğu da son anda kurtardılar. Az daha su altında kalacaktı diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize'de Su Borusu Patladı, Yollar Balçıkla Kaplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement