Başakşehir Living Lab, bilgi ve iletişim teknolojileri ile tanışmak, bilgisayar programlamaya başlamak isteyen çocuk ve gençlere destek olmak amacıyla Genç Hayat Vakfı ve CoderDojo Türkiye'nin katkılarıyla programlama kampı düzenledi.
Başakşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başakşehir Living Lab, Genç Hayat Vakfı, CoderDojo Türkiye ortaklığı ve Avrupa Birliği Erasmus+hibe programı desteğiyle hayata geçirilen Kod Kampı'nın açılışı, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katıldığı bir programla yapıldı.
Başakşehir Living Lab'da dün başlayan ve 5 Şubat'a kadar devam edecek olan "Kod Kampı" projesine, CoderDojo Romanya ve CoderDojo Türkiye'den 12-15 yaşlarında başlangıç düzeyindeki 24 çocuk ve genç katılıyor.
Bu beş günlük programlama kampında Türkiye ve Romanya'dan çocuk ve gençler, birlikte projeler geliştirecek.
Romanya ve Türkiye'den çocukların birlikte ekipler oluşturarak, şehirde yaşam ve akıllı şehirler temasında projeler geliştirecekleri programlama kampı sonunda "Demo Günü" düzenlenecek.
Projenin son günü olan 5 Şubat'ta çocukların çalışmalarını sergileyeceği "Demo Günü"ne İrlanda'dan CoderDojo İletişim ve Etkinlik Yöneticisi Peter O'Shea da katılacak.
Programlama kampına katılan çocukların yanı sıra, 2 senedir CoderDojo Türkiye'ye katılan tüm çocukların projelerini, kurguladıkları oyunları veya uygulamaları sunabilecekleri Demo Günü, paylaşmak ve izlemek isteyen herkesin katılımına açık bir paylaşım günü olacak.
"Vatandaşlara daha iyi ulaşabilmek için Living Lab'da projeler geliştiriyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Uysal, bilginin evrensel olduğunun günümüzde daha net göründüğünü belirterek, her yeni nesilde yeni bilgilere ulaşıldığını bildirdi.
Living Lab denildiğinde teknolojinin halka ulaştırılmasının akla geldiğini aktaran Uysal, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yeni bilgi, teknoloji, insanlığa faydası yoksa boşa bir emektir. Bilgiyi üretenler, o bilginin halkın faydasına nasıl kullanılacağını daha iyi bilir. Vatandaşlara daha iyi ulaşabilmek için Living Lab'da projeler geliştiriyoruz. Örnek vermek gerekirse, yeraltı çöp konteynerlerimiz burada doğdu. Burada yapılan çalışmalarla hangi konteynerde ne kadar çöp birikmiş görebiliyoruz. Teknolojinin insanlığın hizmetine daha çok katkı sunduğu dönemleri görecek gençlerimiz aramızda. Siz gençler, bu yolda güzel çalışmalar yapın istiyoruz. Yeni teknolojiler üretirken insanlığa nasıl faydalı olacağına da kafa yormalıyız."
Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer ise, projenin içeriğine dair bilgiler paylaşarak, şunları kaydetti:
"Biz, bu projede pek çok ortakla çalışıyoruz. Yetenekli çocukları bir araya getirip teknoloji alanında uluslararası öğrenme oluşturmak istedik. Bu çalışma sırasında farklılıklarımızla yaşamayı ve birlikte öğrenmeyi amaçladık. Siz gençler, burada öğrenirken aynı zamanda eğlenin istiyorum."
Son Dakika › Güncel › Romanyalı ve Türkiyeli Çocuklar Başakşehir'de Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?