Roth Polisler İçin Çok Üzgünüm - Son Dakika
Güncel

Roth Polisler İçin Çok Üzgünüm

Roth Polisler İçin Çok Üzgünüm

Roth, konvoyunda meydana gelen kazada 2 polis memurunun şehit olmasına çok üzüldüğünü söyledi.

30.03.2013 15:43  Güncelleme: 16:55

Şırnak'tan sonra Mardin'e gelen ve Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşen Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Clodia Roth, konvoyunda meydana gelen kazada 2 polis memurunun şehit olmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Şırnak'tan sonra Midyat İlçesi'ndeki temaslarının ardından Mardin'e gelen Claudia Roth, Ahmet Türk ile görüşmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şırnak'ın İdil İlçesi'nde konvoyunda meydana gelen kazada polis memurları İhsan Civelek ile Serkan Ağca'nın şehit olmasına çok üzüldüğünü belirten Claudia Roth, ailelerine taziye dileklerinde bulunduğunu, bugün de yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Kardiyan'ı hastanede ziyaret edeceklerini söyledi. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne de taziyede bulunacaklarını aktaran Roth, şöyle dedi: "Olaydan çok üzüntü duyuyoruz. Bize refakat eden 2 polis hayatlarını kaybetti. Aileler ile üzüntüleri paylaşıyoruz. Şok halindeyiz. Ağır yaralanan 3'üncü kişinin sağlığına yakın zamanda kavuşacağını umut ediyoruz. Kendisini Cizre Devlet Hastanesi'nde ziyaret edeceğiz. Ayrıca Cizre'deki Emniyet Müdürlüğü'ne de taziyede bulunmak istiyoruz."

"TÜRK BASININA İZİN VERİLMEMESİNE ÖFKELİYİZ"

Almanya'da Neonazi terör hücresi NSU tarafından 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi ile ilgili Münih'te açılan ve 17 Nisan'da görülecek davanın duruşmasını izlemek isteyen Türk gazetecilerin başvurusunun reddedilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Roth, şöyle dedi: "Bu konuda çok öfkeliyiz. Bunu da belirtmek istiyoruz. Bu; Almanya'nın demokrasi ve güvenliği için çok önemli bir dava. Hiç anlaşılmaz bir şekilde neden yabancı basın ve öldürülen ailelerin kabul edilmediğini, neden Türkiye'nin konsolosluğu ve elçiliğin davanın izleyici olarak kabul edilmediğini anlamıyoruz. Bu ırkçı teröristin özellikle Türk kökenli oldukları için insanların öldürdüğünü biliyoruz. O nedenle tabii ki yabancı basını takip ve şeffaflık açısından talep etmek gerektiğini düşünüyoruz. En yakın bir zamanda bu konuda çözüm bulmak gerektiğini ve bulancığını çok umut ediyoruz."

AHMET TÜRK: KENDİSİNİ SUÇLU GİBİ HİSSETMESİN

Mardin Bağımsız Milletvekili DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ise şehit olan polisler için Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti. Kazadan dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Ahmet Türk, "Yaşamını yitiren polislere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu Allah'ın takdiridir. Bu konuda kimsenin suçu olmaz. Ama keşke olmasaydı. Sayın Claudia Roth duygularını çok iyi anlıyorum. Bu konuda kendisini çok da suçlu gibi hissetmesin. Sonuçta bir gün mutlaka gidiyoruz. O gün de onların günüymüş" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Roth Polisler İçin Çok Üzgünüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement