Rus Kadın Yazar, Antalya'da Görülen Davada 6 Yılda Boşanabildi - Son Dakika
Güncel

Rus Kadın Yazar, Antalya'da Görülen Davada 6 Yılda Boşanabildi

Rus Kadın Yazar, Antalya\'da Görülen Davada 6 Yılda Boşanabildi

Antalya’nın Kemer ilçesinde, şiddet gördüğü iddiasıyla Türk eşinden boşanmak isteyen Rus yazar Anna Nikolskaya, 10 hakimin değiştiği davada 6'ncı yıl sonunda boşanabildi.

16.01.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesinde, şiddet gördüğü iddiasıyla Türk eşinden boşanmak isteyen Rus yazar Anna Nikolskaya, 10 hakimin değiştiği davada 6'ncı yıl sonunda boşanabildi.

Tolstoy Uluslararası Edebiyat Ödülü başta olmak üzere birçok ödülü bulunan 33 yaşındaki Rus yazar Anna Nikolskaya, 2005 yılında sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı iş adamı Hüseyin E. ile Kemer'e gelerek evlendi. 2 yıl sonra hamile olduğunu öğrenen Nikolskaya, şiddetli geçimsizlik nedeniyle Rusya'nın Altay bölgesindeki Barnaul'a ailesinin yanına döndü. Nikolskaya burada kızı Alisa'yı dünyaya getirdi. Nikolskaya, ardından 13 Ağustos 2008 tarihinde eşine boşanma davası açarak 500 bin maddi, 500 bin manevi 1 milyon lira tazminat talebinde bulundu.

Sonrasında Nikolskaya için uzun bir hukuki süreç başladı. Kemer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmeye başlanan ve 6 yılda 10 hakimin değiştiği dava, geçen salı günü sonuçlandı. Mahkeme, Nikolskaya'ya ayda 750 lira yoksulluk, 750 lira da kızı Alisa E. için iştirak nafakası ödenmesine hükmetti. Öte yandan mahkeme; Hüseyin E.'nin 20 bini maddi, 40 bini manevi, 60 bin lira tazminatı ve nafakayı dava tarihinden itibaren ödemesine karar verdi.

7'NCİ YILA GİRERKEN BOŞANMA SONUÇLANDI

Rus yazar Anna Nikolskaya'nın avukatı Şebnem Ülk, 6 yıllık davanın 10'uncu hakimi Abdülaziz Akbıyık'ın dosyayı iyi incelediğini belirterek, "Dava 2007 yılında açıldı. İlk duruşma 14 Şubat 2008 tarihinde görüldü. İlk celsede boşanma gerçekleşmedi. Uzun bir süreç oldu. Aslında bu Türkiye'de adliyelerin yaşadığı bir dram. Özellikle ilçelerde çok fazla hakim değişikliğinin olması bizler için büyük sıkıntılar yaratan bir durum. Maalesef biz bu davada 10'uncu hakimi gördük. 10'uncu hakim bu davaya karar verildi. Diğer hakimler hep bu davanın eksikliklerin giderilmesi için konusunda çalıştı. Tayindi, izindi, rapordu derken bu kadar zaman geçti. 7'nci yıla girdik, davada öyle karar çıktı ama aslolan boşanabilmekti" dedi.

ADİL YARGILAMA

Davanın sonuçlanmasından mutluluk duyduklarını dile getiren avukat Ülk, "Biz mutluyuz. Boşanma açısından gerçekleşmiş bir karar var ortada. Hakim Abdülaziz Akbıyık dosyayı inceledi, karar verdi. Müvekkilimin de psikolojisi bozuldu. Kendisi engelli bir yazar. Çok yıprandı bir süreçte. Dava açıldıktan sonra kızı dünya geldi. Zor anlar yaşadık ama sonuç olarak mutluyuz. Çok adil bir yargılama oldu" diye konuştu.

Ülk, müvekkili Nikolskaya'nın duygularını ise, "En azından boşandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Özgürlüğüne kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi. 7 yıl sonra özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti" şeklinde aktardı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rus Kadın Yazar, Antalya'da Görülen Davada 6 Yılda Boşanabildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement