Ukrayna: Rusya Her An Savaş Başlatabilir - Son Dakika
Güncel

Ukrayna: Rusya Her An Savaş Başlatabilir

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Turçinov, "Rusya her an geniş kapsamlı savaş başlatabilir" dedi.

17.12.2014 17:00  Güncelleme: 17:19

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın her an geniş kapsamlı savaş başlatabileceğini öne sürerek, "işgal edilen toprakların kurtarılması ve saldırılara hazırlıklı olunması açısından tüm güçleri seferber etmekten başka seçeneklerinin olmadığını" belirtti.

"SAVAŞA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Ukrayna'da savaşın devam ettiğini ve bu savaşı nükleer silahı bulunan saldırganın başlattığını ifade eden Turçinov, ordusu ve ekonomisi harap olan Ukrayna'nın bu savaşa tamamen hazırlıksız yakalandığını, buna rağmen orduyu yeniden kurduklarını belirtti. Ülkesinin, topraklarının bir kısmını kaybettiğini, Rusya'nın ihlal ettiği ateşkes sürecinin her an savaşa dönüşebileceğini söyleyen Turçinov, "Rusya her an geniş kapsamlı savaş başlatabilir. Buna hazırlıklı olmalıyız" dedi.

"UKRAYNA100 BİN YEDEK ASKERE SAHİP SİLAHLI KUVVET OLUŞTURACAK"

Turçinov, Ukrayna'nın en kısa zamanda 100 bin yedek askere sahip silahlı kuvvetlerini oluşturacağına işaret ederek yeni seferberliğin ilan edilmesi ve yedek asker sayısı konusunda Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu'nun karar vereceğini kaydetti.

Ülke ekonomisinin zor durumda olduğunu, Bakanlar Kurulu'nun kemer sıkma tedbirleri aldığını hatırlatan Turçinov, buna rağmen silahlı kuvvetler için kaynak ayrılması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna: Rusya Her An Savaş Başlatabilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ukrayna: Rusya Her An Savaş Başlatabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • kadir: ukrayna türkiyeye yakınmı acep :( 4 10 Yanıtla
  • MahooAgaa: Hade Hayirlisi!!! Bakalim Nezaman Basliycak 4gözlen Bekliyoz. . . 6 1 Yanıtla
  • dido: AB YARDIM ETSİN 1 0 Yanıtla
  • muhammet gezer: butun bu savas senoryalari bos kimse rusya ile savas yapmaz bunu unutun ancak ekonomik olarak savas devam eder. bununda kazanani olmaz. rusya geri adim atmaz. bundan turkiyeye gibi ekonomisi bitik ulkeler zarar gorur. turkiye gelecegi olmayan gunu birlik yonetilen bir ulke. 0 0 Yanıtla

Advertisement