Saadet Partisi Mersini Taradı - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi Mersini Taradı

Saadet Partisi Mersini Taradı

Saadet Partisi, önümüzdeki bir ay boyunca tüm il merkezleri ve ilçelerin taranacağı bildirildi.

14.09.2012 16:20

Bu kapsamda Mersin il tarama programına Heyet Başkanı Saadet Partisi Adana Eski Milletvekili ve GİK Üyesi Yakup Budak, GİK üyeleri Necmettin Çalışkan, Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, Disiplin Kurulu Üyesi Mevlüt Koç, Mersin İl Başkanı Soner Contar katıldı.

Mersin Saadet Partisi İl binasında yapılan toplantıda konuşan Saadet Partisi Adana Eski Milletvekili ve GİK Üyesi Yakup Budak yaptığı açıklamasına önce Saadet Partisi olarak dinimize, peygamberimize ve değerlerimize hakaret içeren "Müslümanların masumiyeti" filmini çevirenleri bu filmin çevrilmesine müsaade edenleri başta ABD yöneticilerini şiddetle nefretle kınıyoruz. Değerlerimizle oynamaktan vazgeçin diyoruz. Tüm dünyadaki Müslümanlara da gözünüzü açın dostunuzu düşmanınızı iyi tanıyın çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Budak konuşmasının devamında "Ekonomide son yıllarda uygulanan politikalar neticesinde işsizlik olağan üstü artmıştır. Tarım ve hayvancılık adeta bitilme noktasına getirilmiştir. Hükümet tarımı ve hayvancılığı desteklediğini büyük kampanyalarla ilan ederken Türkiye canlı hayvan ve saman ithalatı yapar duruma gelmiştir. Acaba desteklemeselerdi durum ne olurdu. Pamuk eken çiftçimiz, narenciye yetiştiren üreticimiz, mısır buğday yetiştiren köylümüz sıkıntıdadır. Sıkıntının da ötesinde çaresizlik içinde kıvranmaktadır. Bu hükümet çiftçiyi tarlada, hayvan üreticisini dağda bayırda unutmuştur.

Esnaf can çekişmektedir. Çekini senedini ödeme derdine düşmüştür. Sigorta pirim borcunu ödeyemediğinden devlet ile mahkemeliktir. Bu hükümetin defterinde emekli diye bir kavram, işçi diye bir kesim yoktur. Çalışan kesim sefalete terk edilmiştir.

Vatandaş hayatını kredi karı ile sürdürür hale gelmiştir. Bankaların sömürü hortumları, yüksek faizli kredi kartları ile fakir fukaranın cebine uzatılmıştır.

Sosyal hayatta korkunç bir yozlaşma yaşanmaktadır. Ahlaki çöküntü toplum hayatını adeta bir sosyal patlamaya doğru götürmektedir. Özellikle gençler arasında uyuşturucu bağımlılığı fuhuş ve pornografi hızla yayılmaktadır. Emniyet kayıtlarına göre hırsızlık, soygun, gasp olayları katlanarak devam etmektedir. Toplumun temelini teşkil eden aile yapısı, sosyal çöküntü ve ekonomik krizden etkilenmekte ve çatırdamaktadır. Boşanma oranlarında son yıllarda yükseliş, bu durumun en büyük göstergesidir.

Okullarımız açılıyor bütün öğrencilerimize yeni öğretim yılında başarılar diliyoruz. 4+4+4 eğitimde yeni bir başlangıç olarak ilk adımdır. Ama içinin doldurulması gerekir. Eğitim sistemimiz, ilköğretimden üniversiteye kadar manevi ve milli değerlerimizi temel alan bir muhtevaya kavuşturulmalıdır. Sürekli değişen sistem ve sınavlar eğitimde ciddi belirsizlikler oluşturmaktadır. Yapılacak değişiklikler ciddi çalışmalar üzerine inşa edilmelidir.

Hükümet Türkiye'yi Suriye ateşine atmamalıdır. Bu İslam coğrafyasında çok tehlikeli sonuçlar doğurur. Bu krizin çözülmesinde bölge ülkeleri bir araya gelmelidir. Dış müdahale, krizi daha da içinden çıkılmaz hale getirir.

Türkiye dış politikada bağımsız ve şahsiyetli bir tavır sergilemelidir. Batının, ABD'nin özellikle İsrail'in çıkarlarına hizmet edecek tavırlardan ve çıkışlardan vazgeçmelidir. Batının taşeronluğu görüntüsü, Türkiye'ye ve bölgemize büyük zararlar vermektedir.

Sonuç olarak; Yeniden büyük Türkiye'nin inşası toplumumuzun ve insanımızın refah ve saadetinin gerçekleşmesi, barış dolu yeni bir dünyanın kurulması, ancak milli görüşle olur, ancak Saadet Partisi iktidarı ile gerçekleşir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saadet Partisi Mersini Taradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement