Sağlık Bakanı, Keşan'da Cami Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı, Keşan'da Cami Temel Atma Törenine Katıldı

Sağlık Bakanı, Keşan\'da Cami Temel Atma Törenine Katıldı

EDİRNE (İHA) – Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca Köyü'nde temel atma törenine katıldığı camiye 10 bin TL bağışta bulundu.

30.07.2013 21:56

EDİRNE (İHA) – Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca Köyü'nde temel atma törenine katıldığı camiye 10 bin TL bağışta bulundu.

Temel atma törenine Bakan Müezzinoğlu'nun yanısıra Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İl Müftüsü Emrullah Üzüm ile Keşan'daki kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, bazı köy muhtarları, dernek başkanları ve köy halkı katıldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, temeli atılan caminin Küçükdoğanca Köyü'ne hayırlı olmasını dileyerek, "Milletlerin güçlü ve başarılı olması için 2 önemli değere ihtiyaçları vardır. Bu kadar önemli değere ne kadar sahip çıkarlarsa, ne kadar güçlü geliştirirlerse, dünya milletleri arasında saygın ve güçlü yerini alırlar. Bu iki değerden bir tanesi milli, diğeri de manevi değerlerdir. Bizde milletçe milli ve manevi değerlerini önemseyen, bu milli ve manevi değerler uğruna gözünü kırpmadan şehit olabilmeyi başarabilen bir milletin mensubuyuz. Dolayısıyla manevi değerlerimiz açısında ezan, minare, cami, Kur'an, ne kadar bizim için önemliyse, diğer taraftan da vatan bayrak ve millet o kadar önemlidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bahşettiği bu genç cumhuriyette; Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında bir taraftan özgürlüğümüzü ve istiklalimizi yaşarken, diğer taraftan camilerimizde ve minarelerimizde okunan ezanlarla gönül huzurumuzu ve manevi boyutlarımızı zenginleştiriyoruz. O nedenle camilerimiz ve minarelerimiz önemlidir" şeklinde konuştu.

Caminin tamamlanması için bağışların şart olduğunu da söyleyen Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Caminin tamamlanması için bize düşen ne varsa, elimizden geldiği kadar yapma gayretindeyiz. Bu anlamda Esenyurt Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu bölgede her zaman izi olan bir kardeşimiz. Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklar ise paylaşıldıkça çoğalır. Biz insanımızın ve milletimizin sıkıntılarını paylaşarak azaltalım ki, yarınlarda milletçe paylaşarak büyüteceğimiz mutluluklar olsun. O nedenle ben de bir hafta içersinde kendi özelimden 10 bin lira bu camiye göndereceğim. Necmi Kadıoğlu kardeşimde benden hiç aşağı kalmamıştır. O da aynısını yapacaktır. Bundan sonrası Müftümle, Cahit Altunay'a kalıyor. Şimdiden hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. Burada İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin okuduğu duanın ardından kurban kesildi. Daha sonra dualar eşliğinde Bakan Müezzinoğlu, caminin temeline ilk betonu döktü.

Töreninin ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı ve iş adamı Mustafa Mercan'ın da camiye 10 bin TL bağışta bulunduğunu söyledi. Ayrıca Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da caminin şadırvanını yaptıracağını belirtti. Müezzinoğlu burada halkla biraz sohbet ettikten sonra Uzunköprü'ye hareket etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı, Keşan'da Cami Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement