Sağlık Hakkı İçin Toplanan 22 Bin İmza Sağlık Bakanlığı'na Sunuldu - Son Dakika
Güncel

Sağlık Hakkı İçin Toplanan 22 Bin İmza Sağlık Bakanlığı'na Sunuldu

Sağlık Hakkı İçin Toplanan 22 Bin İmza Sağlık Bakanlığı\'na Sunuldu

Tüm Türkiye'de sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntılar ile hasta haklarının korunması amacıyla başlatılan "Sağlık Hakkına Sahip Çık! Paran Kadar Sağlık Diyen Sisteme Hayır De, Bir İmza Da Sen Ver!" imza kampanyasında toplanan 22 bin imza, Sağlık Bakanlığı'na sunuldu.

09.07.2013 14:53

Konu ile ilgili olarak TDB, TTB (Türk Tabipleri Birliği), SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası), DEV SAĞLIK İŞ (Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası), THD (Türk Hemşireler Derneği), Türk Ebeler Derneği, TÜMRAD-DER (Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği), SHUD (Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği), Türk Psikologlar Derneği, TMRT DER (Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri Derneği) ve SÖZSEN (Sağlık Çalışanlarının Sözü Sendikası) tarafından Bakanlık önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının ardından grup sözcüleri de birer konuşma yaptılar. Türk Dişhekimleri Birliği adına Genel Başkanvekili Dr.Serdar SÜTCÜ, Ocak ayından beri sağlık çalışanları olarak ülkenin dört bir yanında hem sağlık çalışanlarının taleplerini hem de halkın sağlığa erişimi önündeki engellerin kaldırılması için mücadele verildiğini, 14 Mart'ta 14 talebin Sağlık Bakanına iletildiğini ancak bunların görmezden gelindiğini söyledi.

SÜTCÜ; "Bugün sağlık çalışanları ve halkımız tarafından ülkenin dört bir yanından toplanan 22 bin imzayı, sağlık çalışanlarının ve halkımızın taleplerinin ifadesi olarak Bakanlığa teslim ediyoruz. Sağlık Bakanı bugüne kadar ki taleplerimizi görmezden geldi. Hatta 663 sayılı Kanun Hükmündeki Kararnamenin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümleri tekrardan torba yasa ile önümüze getirildi. Örneğin; sağlık bilgilerinin mahremiyeti konusu yeniden gündemde. Bizler burada sağlığa erişimin önünü açmak isterken, aynı zamanda kişilik haklarını ve kişilerin mahremiyetini koruyoruz. Bu bilgiler özel ve kişisel bilgilerdir. Gelişigüzel toplanamaz ve paylaşılamaz. Ulusal Veri Koruma Kanunu olmadan bu bilgilerin toplanmasına ve paylaşılmasına kesinlikle karşıyız. Tüm bu taleplerimizi tekrardan 22 bin imzayla dile getiriyoruz. Görmeyenler, duymayanlar olursa daha kararlı bir biçimde mücadelemiz devam edecektir." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sağlık Hakkı İçin Toplanan 22 Bin İmza Sağlık Bakanlığı'na Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement