Şahinbey'den Şehitlere Yaraşır Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Şahinbey'den Şehitlere Yaraşır Anma Töreni

Şahinbey\'den Şehitlere Yaraşır Anma Töreni

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenledi.

16.03.2014 09:37

Şahinbey Belediyesi, Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenledi. Onbinlerce kişinin katıldığı anma programına katılan Nihat Hatipoğlu ve Uğur Işılak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Şahinbey Karataş Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve Kuran tilaveti ile başlayan Şehitleri Anma programına; Vali Vekili Mustafa Canarslan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şehit Yakınları Derneği Başkanı Hamza Bayındır, şehit aileleri ve onbinlerce vatandaş katılarak salonu hınca hınç doldurdu.

Programın açılış konuşmasını Şehit Yakınları Derneği Başkanı Hamza Bayındır yaptı. Bayındır konuşmasında bu tür programlarla şehitlerin anılmasının çok güzel olduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bayındır'ın konuşmasının ardından Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu konuştu. Tahmazoğlu, konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un şehitler için yazdığı 'Çanakkale Şehitleri' şiirinden bir bölüm okuyarak başladı. Tahmazoğlu, sözlerine söyle devam etti: "Şehitler diyarı, gaziler diyarı, yiğitleri bol olan Gazi şehrimizin güzel insanları programımıza katıldığınızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun. Şehit askerlerimizi şehit polislerimizi, şehit öğretmenlerimizi ve tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Şehadet Allah rızası için yürünen kutlu bir yoldur. Bu yol peygamberlikten sonra cenabı hakkın kendisine iman edenler için verdiği en büyük rütbedir".

Ayeti kerimelerden örnek vererek sözlerini sürdüren Tahmazoğlu, "Allah (cc) ayeti kerimesinde 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler' buyuruyor. Kurtuluş savaşında Gaziantep 6317 şehit verdi. Şahinbeyler, Karayılanlar, Şehitkamiller, nice isimsiz kahramanlar Güneydoğu'da ve birçok noktada şehit ve gazilerimiz oldu. Ben tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gecemiz mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ardından konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise Şahinbey Belediye Başkanı'na gerçekleştirilen anlamlı programdan dolayı teşekkür ederek, Gaziantep'in Kurtuluş mücadelesi yıllarında verdiği onurlu mücadeleden söz etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de milli mücadelede 6317 şehit veren ve vatanın kurtarılmasında büyük başarılar kazanan bir ilin milletvekili olduğu için iftihar ettiğini söyledi.

Koçer'in ardından kürsüye gelen ve katılımcılara seslenen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, "Bizi böyle güzel bir programda bir araya getirdiği için Mehmet Tahmazoğlu başkanıma çok teşekkür ediyorum. Birlikte rahmet varsa bu salonda rahmet var. 98 yıl önce işte bittiler, bitirdik; yok ettik, dedikleri noktada bir tarih yeniden yazıldı. Bir destan yeniden yazıldı. Bütün Uluslararası güçlere, bütün oyunlara ve tuzaklara rağmen kurtuluş mücadelesi verildi ve Çanakkale'nin geçilmeyeceğini ve Çanakkale'de şehitlerin üzerine basılmadan gidilmeyeceğini, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan al bayrağımızı rengini şehidimizden almış bayrağımızı ezdirmeyeceğimizi ispatlamış olduk" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından sahneye ünlü hatip ve din adamı Nihat Hatipoğlu çıktı. Hatipoğlu, şehitlerle ilgili anlattığı hikayelerle Gazianteplilere duygu dolu dakikalar yaşattı. Sahnede büyük bir sevgi gösterisi ile karşılanan Hatipoğlu, şehitlerin sultanı Hazreti Hamza'yı ve Çanakkale şehitlerini ve Afganistan'da şehit olan bir gencin hikayesini Gazianteplilere anlattı. Hatipoğlu'nun konuşmalarının ardından kendisine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından çiçek sunuldu.

Hatipoğlu'nun konuşmalarının ardından ise gecenin son bölümünde sahneye Uğur Işılak çıktı. Işılak söylediği şarkılarla Gazianteplileri kendinden geçirdi ve mest etti. Işılak'a da gecenin sonunda Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu tarafından çiçek takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şahinbey'den Şehitlere Yaraşır Anma Töreni - Son Dakika


Advertisement