Sanat Güneşi', Doğum Gününde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sanat Güneşi', Doğum Gününde Anıldı

Sanat Güneşi\', Doğum Gününde Anıldı

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren, doğum gününde, Bodrum'da, geliri bir ilkokul yararına kullanılacak olan konserle anıldı.

07.12.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren, doğum gününde, Bodrum'da, geliri bir ilkokul yararına kullanılacak olan konserle anıldı.

Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Korosu ve saz ekibi, Zeki Müren'in 84'üncü doğum yıl dönümünde şef Ahmet Sabancı yönetiminde Nurol Kültür Merkezi'nde sahne aldı. İki bölümden oluşan konserde, söz ve müziği Zeki Müren'e ait eserlerin yanı sıra Sadettin Kaynak, Neveser Kökdeş, Ferit Sıdal, Yalçın Tura, İlyas Tetik, Rüştü Demirci, Sabih Gözen, Zeynettin Maraş, Erdinç Çelikkol, Kemani Serkis Efendi, Necip Mirkelamoğlu ve Yıldırım Gürses'in eserlerine de yer verildi. Emekli ve farklı meslek gruplarında çalışanlardan oluşan topluğun ilgi gören konserinde, izleyenler arasında bulunan Ahmet Kadri Rizelikonuk da sahne alıp iki eser seslendirdi. Dinleyenlerin koro ve şarkılara eşlik ettiği konser, programda olmayan, ancak koro şefi Ahmet Sabancı'nın anonsu ile 'Hayat Bayram Olsa' adlı şarkı ile sona erdi. Yaklaşık 500 kişinin izlediği ve biletlerinin 20 liradan satıldığı konserin gelirinin, Umurca İlkokulu yararına kullanılacağı belirtildi. Okul Müdürü Filiz Fidan, 2014 yılı Nisan ayında yine aynı okulun temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere bahar konseri düzenleyen derneğe teşekkür etti. Bazı dinleyenler ve okul yetkilileri sanatçılara çiçek verdi.

6 Aralık 1931 yılında Bursa'nın Hisar semtinde dünyaya gelen Zeki Müren, 24 Eylül 1996 tarihinde TRT İzmir Stüdoyları'nda kendisi için düzenlenen programda kalp krizinden yaşamını yitirmişti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanat Güneşi', Doğum Gününde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement