Sancaktepe'deki Trafik Kazasında Ölen Çocukların Aileleri Adalet Istiyoruz - Son Dakika
Güncel

Sancaktepe'deki Trafik Kazasında Ölen Çocukların Aileleri Adalet Istiyoruz

Haber-Kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHASancaktepe'de 8 Haziran'da 2 çocuğun ölümü, 1 çocuğun da yaralanmasına sebep olan trafik kazasının ardından ölen çocukların aileleri Beşiktaş Köyiçi Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde eylem yaptı.

18.06.2017 15:42

Haber-Kamera Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Sancaktepe'de 8 Haziran'da 2 çocuğun ölümü, 1 çocuğun da yaralanmasına sebep olan trafik kazasının ardından ölen çocukların aileleri Beşiktaş Köyiçi Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde eylem yaptı. Aileler, kazayı yapan ve şu anda tutuklu bulunan 13 yaşındaki R.A.'nın babasının da tutuklanmasını istedi. Öte yandan hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe'nin Beşiktaş takımını tutuğu için açıklamanın da Beşiktaş'ta yapıldığı belirtildi.

BAŞKA EFELER BAŞKA ELİFLER ÖLMESİN

Basın açıklamasına Beşiktaş Taraftarı da destek verirken, Efe ve Elif için Adalet istiyoruz sloganları atıldı. Basın açıklamasına katılanlar üzerilerine hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Dursun'un fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giydi. Basın açıklamasını Efe Yağız Tepe'nin halası Selda Çinkılıç okudu. Açıklamada Bugün babalar günü. Hiç uğruna yarım babalar burada. 8 Haziran tarihinde Sancaktepe'de gerçekleşen trafik kazsında Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun hayatlarını kaybederken, Mehmet Akif Tepe yaralandı. Bu olayda suçun büyüğü çocuğa araba kullanmayı öğreten sonra da arabanın arabanın ahahtarını teslim eden sorumsuz ebeveynlerdir. Sorumsuz ailelerin cezasını ölen iki canımız ödemiştir. Dava sorumsuz ebeveynler için emsal olsun. Dileğimiz başka Efeler başka Elifler ölmesin ifadeleri kullanıldı.

BABANIN DIŞARIDA OLMASI BENİM ACIMI İKİ KAT FAZLALAŞTIRIYOR

Efe'nin babası Ayhan Tepe de Babanın dışarıda olması benim acımı iki kat fazlalaştırıyor. Çünkü benim çocuğa söyleyebilecek sözlerim sınırlıdır. Eğer çocuğunuza kalem ve kitap verirseniz okur. Eğer eline araba anahtarı verirseniz bu tür cinayetlere karışır. Silah verirseniz adam öldürür. Ben bir baba olarak bitmişim şu anda. Çocuğun altında büyük bir minibüsün ne işi var. Bu araç defalarca kullanılmış. Şahitler mahkemeye sunuldu. Babası arabanın anahtarının alındığı yönünde bir ifade vermiş. Babası dışarıda ama çocuk içeride. İnşallah mahkeme sonunda herkes gereken cezayı alır. Bizim de yüreğimize az da olsa su serpilir dedi.

EFE'NİN EN ÇOK SEVDİĞİ YER?

Basın açıklaması için neden Beşiktaş'ı seçtiklerinin sorulması üzerine Tepe, En son buraya şampiyonluk maçına geldik. Efe'nin en sevdiği yer burasıydı. Beşiktaş aşkı farklıydı Efe'de. Efe'nin burada hatıraları var. O yüzden burayı seçtik şeklinde cevap verdi.

SADECE ADALET İSTİYORUM

Gözyaşlarına hakim olamayan Elif'in annesi Nazmiye Dursuni, Çocuğum evdeydi. Allah kimsenin canını yakmasın. Babası daha önce öğretmiş. Niye öğretmiş. Yazık değil mi Ben 15 sene bekledim. Evlat hasretiyle. Ben nasıl dayanayım derken Efe'nin annesi Dilek Coşkun Diyebilecek bir şey yok. Gittiler. Sadece adalet istiyorum şeklinde konuştu. Elif'in babası Şakir Dursun da basın açıklamasının ardından, Canlarımız yandı. Yüreğimiz yandı. Tutunacak bir dalım vardı onu da elimden aldılar. Başkalarının canları yanmasın. Biz bunu istiyoruz. Biz tutuklu çocuğun evebeynlerinin de tutuklanmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz derken gözyaşlarını tutamadı. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Sancaktepe\'deki Trafik Kazasında Ölen Çocukların Aileleri Adalet Istiyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sancaktepe'deki Trafik Kazasında Ölen Çocukların Aileleri Adalet Istiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement