Sanık Emniyet Amiri: Önleme Dinlemesi Olsaydı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ölmezdi - Son Dakika
Güncel

Sanık Emniyet Amiri: Önleme Dinlemesi Olsaydı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ölmezdi

Sanık Emniyet Amiri: Önleme Dinlemesi Olsaydı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ölmezdi

İzmir merkezli olarak geçen yıl ağustos ayında 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından, haklarında 10- 961'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu tamamı tutuksuz 32 polisin yargılanmasına devam edildi.

23.02.2015 14:59

İzmir merkezli olarak geçen yıl ağustos ayında 13 ilde düzenlenen operasyonun ardından, haklarında 10- 961'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu tamamı tutuksuz 32 polisin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada ifade veren sanıklardan emniyet amiri Taner Aydın suçsuz olduklarını, önleme dinlemesi yaptıklarını söyledi. Geçen cuma günü Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Aydın, "Devlet önleme dinlemesi yapsaydı, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölmezdi" dedi.

İzmir'de, yasadışı dinleme yapmakla suçlanan emniyet mensuplarına yönelik operasyonun ardından açılan davanın ikinci duruşması İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmada, haklarında 10 ila 961 yıl arasında değişen hapis cezaları istenen, tamamı tutuksuz 32 polisten 26'sı ile iddianamede isimleri müşteki olarak geçen bazı emniyet mensupları, tarafların avukatları hazır bulundu.

EVRAKLAR FOTOKOPİ

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Hamdi Çiftçi, yargılanan polislerden İzmir eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'a dinlemelerle ilgili mahkemeye gönderilen fotokopi belgelerin altındaki imzaları göstererek, kendisine ait olup olmadığını sordu. Belgelerdeki imzanın kendi imzasına benzediğini ifade eden Aydın, "Ancak fotokopi olduğu için benim olduğunu söylemem net değildir. Bilgisayar ortamından başka bir evraktan alınan imzanın bu evrakların üzerine nakledilmesi mümkündür" dedi.

ÖNLEME DİNLEMESİ İLE ADLİ DİNLEME ARASINDAKİ FARK

İlki geçen kasım ayında yapılan duruşmada ifade veremeyen polislerden olan Taner Aydın, savunmasına suçlandıkları istihbari ve önleme dinlemeleriyle adli dinleme arasındaki farkı anlattı suç işlemediklerini, görevlerini yaptıklarını söyledi. Önleme ve istihbari dinlemelerin faydalarını anlatan Aydın, geçen cuma günü Ege Üniversitesi'nde yaşanan bıçaklı kavgayı örnek verdi. iki grup arasında çıkan kavgada bir öğrencinin bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatan Aydın, "Devlet önleme dinlemesi yapsaydı, üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu ölmezdi" dedi. İstihbarata verilen yetkiyle, önceden çalışma yapılarak böyle bir kavganın olabileceğinin öğrenilip, tedbir çalışması yapılabileceğini söyleyen Aydın, "Rektörlük, emniyet uyarılır ve yazı yazılır. Polis oraya gider, Fırat'ı da korur. Dinlemelerin önemi bu tür olaylarda ortaya çıkıyor" diye konuştu.

'YARIN HESAP SORULUR DİYE, DİNLEME YAPILMIYOR'

Ege Üniversitesi'nin duvarlarına yazılan PKK yazıları ve son dönemde yaşanan olaylara değinen Aydın, "Geldiğimiz noktada sokakların durumu ortada. Yerimize gelen arkadaşlar yarın bizden hesap sorulur diye dinleme de yapmıyor. Sokakların bu hale gelmesinde bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanık Emniyet Amiri: Önleme Dinlemesi Olsaydı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ölmezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement