Şanlıurfa Valisi, Kanaat Önderleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Valisi, Kanaat Önderleriyle Buluştu

Şanlıurfa Valisi, kanaat önderleriyle buluştuŞanliurfa Valisi Abdullah Erin, kent merkezi ve ilçelerindeki aşiretlerin ileri gelenleriyle yemekte bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

03.11.2017 21:07

Şanlıurfa Valisi, kanaat önderleriyle buluştu

Şanliurfa Valisi Abdullah Erin, kent merkezi ve ilçelerindeki aşiretlerin ileri gelenleriyle yemekte bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Bir otelde verilen yemeğe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Orbay Bahri Ulgar, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Vali Danışmanı Reşat Uzun ile kanaat önderleri ve aşiret ileri gelenleri katıldı. Yaklaşık 200 kişinin bulunduğu toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye'nin içinde bulunduğu uluslararası siyasi pozisyon, sınır komşumuz ülkelerde yaşanan savaşlar ve buna karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin tutumu hakkında bilgiler verdi. Şanlıurfa'nın, Türkiye'nin ve dünyanın en kritik, stratejik ve hassas noktasında yer aldığını ifade eden Vali Erin, 'Şanlıurfa halkının ve aşiret liderlerinin birlik ve beraberliğin yanında, bayrağımızın yanında, milletimizin istiklali ve istikbalinin yanında yer aldığını tarihteki konumuna da baktığımızda görüyoruz.?dedi.

Şanlıurfa'nın yeni ve güçlü Türkiye Cumhuriyetini inşa etme yolunda en ağır yükleri yüklenmiş illerden bir tanesi olduğunu kaydeden Vali Erin, '220 kilometre boyunca ateş topuna çevrilmiş Suriye'deki o topraklar hemen yanı başımızda. Aslında üçüncü dünya savaşının Irak ve Suriye'de cereyan ettiğini, bu savaşın devletler eliyle vekalet şeklinde yürüdüğünü biliyoruz. Bu savaş Suriye'deki Arapların veya Kürtlerin savaşı değil. O savaşın Amerika'nın, Rusya'nın, İsrail ve İngiltere'nin savaşı olduğunu biliyoruz. Vekalet vermek suretiyle türettikleri örgütler vasıtasıyla bizlerin toprağında bu savaşı icra etmeye çalışıyorlar. Biz bunların hiç birine oyuncak olmayacağız. Müdafaayı sadece kendi sınırlarımız içinde değil, gerektiğinde bir gece ansızın Irak'a, Suriye'ye, gerektiğinde çok uzaklarda milletimizin çıkarına zarar verecek gelişmeleri engellemek için müdahale edeceğiz.?şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'nın eğitim alanında önemli sayıda dersliğe ihtiyacı olduğunu, taşımalı eğitimin ve ikili eğitimin en kısa sürede sonlandırılması için yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Erin, 2017 yatırım programına ilave 500 milyon TL ek kaynak temin ettiklerini ve bu yıl 5 binden fazla dersliğin eğitim öğretim hayatına dahil edileceğini belirtti.

Vali Erin'inin konuşmasının ardından toplantıya katılan aşiret önderleri sorunlarını dile getirdi.

Şanlıurfa Valisi, Kanaat Önderleriyle Buluştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Valisi, Kanaat Önderleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement