Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor

Manisa'da Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında, "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşü düzenlendi.

07.01.2018 15:27

Manisa'da Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında, "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşü düzenlendi.

Manisa'da 19 Mayıs Stadyumu önünden başlayan yürüyüş, Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımı önderliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti.

Yürüyüşe AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yunus Öztürk, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Ak Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ile öğrenciler, vatandaşlar ellerinde Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla katıldı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehzadeler Gençlik Lideri Necdet Cura, Sarıkamış Destanı'nı anlattı.

Yürüyüşe Sarıkamış Şehitleri Yaşatma ve Dayanışma Derneği'de destek veridi.

Manisa Milletvekili Özdağ, burada yaptığı konuşmada, 81 ilde ve eş zamanlı olarak aynı zamanda Sarıkamış şehitleri için yürüyüş düzenlendiğini belirterek, "Sarıkamış Allahu ekber dağlarında, Kaliçya'da, Cezayir'de, Tunus'ta, Mekke'de, Medine'de, Mecid-i Aksa'da, Çanakkale de 9 cephede milyonlarca insan şehit oldu, Osmanlıyı acaba tutabilir miyiz diye çalıştılar, devletimizi, bayrağımız, namusumuzu ayakta tutabilir miyiz diye çalıştılar. Onlardan bir cephesi de Sarıkamış'tı Enver Paşa ve arkadaşları Sarıkamış üzerinden Rusya'ya doğru gitmek, bir yandan Türk dünyasıyla bağ sağlayabilmek, bir diğer yandan da o günkü düşmanların kirli emellerine dur diyebilmek için diriliş sergilemek istediler. Kahramanlıklarda zirveydiler. Ama Almanlar bize ihanet ettiler zamanında elbiselerimizi göndermediler. İttifak halindeydik, müttefiktik ve bizim kış elbiselerimiz zamanında gelmedi. Silahlarımızı zamanında teslim etmediler ve mukadder akıbet bizi bekledi. Türkler orada bir destan yazdı. Biz orada mağluptuk ama bir nokta da manen galiptik. Tarihe kahramanlık nedir göstermiş olduk." dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Öztürk ise, amaçları Sarıkamışı unutturmamak ve şehitlerin kahramanlıklarını her zaman hafızalarda canlı tutmak istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Acımız derindir, hüzünlüyüz, kalbimizde bir burukluk var. Ecdadımız Sarıkamış'ta tarihimizin en büyük destanlarından birini yazmıştır. Şehitlerimizin kefenleri toprakla kar olmuştu ama bütün zorluklara rağmen Askerimiz, bedenlerinde can, dizlerinde derman kalmayınca ya kadar tepeyi terk etmeyi ve geri dönmeyi düşünmediler. Onların torunları olarak bizler de onlardan aldığımız bu güç ile yolumuza devam edeceğiz. Bu uğurda hayatını feda eden bütün aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi Rahmet ve şükranla anıyorum."

Sarıkamış Şehitleri Anılıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri Anılıyor - Son Dakika


Advertisement