"Sayın Öcalan'a Cani Diyemezsiniz" - Son Dakika
Güncel

"Sayın Öcalan'a Cani Diyemezsiniz"

"Sayın Öcalan\'a Cani Diyemezsiniz"

BDP'den "İmralı Canisi" Sözüne Tepki

14.12.2010 15:23  Güncelleme: 15:29

Meclis Genel Kurulu'nda, AKP ile MHP arasında yaşanan "Öcalan" tartışmasına BDP de MHP'lilerin "İmralı canisi" ifadesine tepki göstererek katıldı.

Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, RTÜK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bütçeleri sırasında AKP ve MHP'liler arasında "Öcalan' tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, AKP ile MHP Arasında Yaşanan "Öcalan" Tartışmasına Bdp de "İmralı Canisi" İfadesine Tepki Göstererek Katıldı.

Tartışmaların ardından, BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil söz vermezken, Yıldız oturduğu sıradan ayağa kalkarak AKP ve MHP'lilere tepki gösterdi.

Öcalan'la ilgili ifadeler nedeniyle BDP'nin kendisini bu işin muhatabı olarak gördüğünü kaydeden Yıldız, "Bir tutuklunun İmralı'da olsun, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde burada hakaret edemezsiniz" derken

MHP'li Şandır bu ifadelerin "suçluyu övmek" olduğunu söyledi. Yıldız ise AKP ve MHP'lilere "germeyin parlamentoyu" diye seslenirken "Böyle cani falan diyemezsiniz. Sizde de bir sürü cani var ama biz cani mani demiyoruz" diye konuştu. Yıldız'ın, Öcalan'la ilgili sözleri Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

"BENGİ YILDIZ (Batman Milletvekili)- Sayın Başkan, bu konuda BDP de kendisini bu işin muhatabı olarak görür

YILMAZ TANKUT (Adana Milletvekili) -Sayın başkan niye konuşturuyorsunuz?

BENGİ YILDIZ (Batman Milletvekili)- Bir tutuklunun İmralı'da olsun, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde burada hakaret edemezsiniz

MEHMET ŞANDIR (Mersin Milletvekili)- Suçluyu övmektir. Suçluyu

BENGİ YILDIZ (Batman Milletvekili)- Ben övmüyorum. Millete hakaret edemezsiniz

BAŞKAN-Sayın Yıldız teşekkür ediyorum

BENGİ YILDIZ (Batman Milletvekili)- Onun için bundan sonra bu konulara dikkat edilmesini özellikle belirtiyoruz

BAŞKAN - Sayın Yıldız lütfen

BENGİ YILDIZ (Batman Milletvekili)- Özellikle belirtiyoruz germeyin parlamentoyu

MENMET ŞANDIR (Mersin Milletvekili)- Siz geriyorsunuz

BAŞKAN: Lütfen Sayın Yıldız yerinize oturun

BENGİ YILDIZ (Batman Milletvekili) -Böyle cani falan diyemezsiniz. Sizde de bir sürü cani var ama biz cani mani demiyoruz (AK Parti sıralarından "sensin cani' sesi Fazla konuşma terbiyesiz, şerefsiz)

(ANKA)

EG/ÖMR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Sayın Öcalan'a Cani Diyemezsiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement