Şehirde Ne Varsa Köyde De O Olacak - Son Dakika
Güncel

Şehirde Ne Varsa Köyde De O Olacak

Şehirde Ne Varsa Köyde De O Olacak

Palandöken ilçe Kaymakamlığı, köyleri daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için kolları sıvadı.

22.09.2011 11:00  Güncelleme: 11:26

Erzurum'da merkez Palandöken ilçe Kaymakamlığı, 'Şehirde ne varsa köyde de o olacak' sloganıyla köyleri daha modern ve yaşanabilir hale getirmek için kolları sıvadı. Çalışmaya ilçenin en büyük köylerinden Dereboğazı'ndan başlayan kaymakam Şenol Esmer, kanalizasyon, içme suyu sorunlarını çözdükten sonra yollara taş döşemeye başladıklarını bildirdi.

Palandöken ile Konaklı Kayak Merkezlerini bünyesinde bulunduran Palandöken İlçesi, köyleri daha yaşanabilir kılmak için çalışıyor. Öncelikle kız çocuklarının eğitiminde başarı sağlanan köylerde diğer sorunların çözümü içinr projeler geliştirildi. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesiyle altyapı sorununu çözen kaymakamlık, 200 haneli 1300'e yaklaşan nüfusuyla ilçenin en büyük köyü olan Dereboğazı'nda yıl sonuna kadar 5 bin 300 metrekarelik taş döşenecek. Köy okulu çevresindeki yollarda başlayan taş döşeme çalışması önümüzdeki yıl tamamlanacak. İlköğretimde okullaşmanın yüzde 100'e yaklaştığı köyde okul öncesi eğitimi başlatan kaymakamlık, çocuklar için oyun parkı kurdu. Köylerini ziyarete gelen Kaymakam Şenol Esmer'e çamurlu yollardan kurtuldukları için teşekkür eden kadınlar, daha modern ev talep etti. Muhtar Ahmet Karcıoğlu, örnek köy olma yolunda hızla ilerlediklerini belirtti.

Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, altyapı çalışmaları tamamlanan Dereboğazı köyünde sosyal refaha katkı sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Muhtar, ihtiyar heyeti ve halkın yapılan çalışmalara katkısının memnuniyet verdiğini ifade eden Esmer, Erzurum'da ilk kez bir köyün yollarının taşla kaplandığına dikkati çekti. Esmer, şöyle dedi:

"Şehirde ne varsa, köydede olsun' anlayışıyla yola çıktık. Hazırladığımız projeleri tek tek gerçekleştirdik. Köylerimiz giderek güzelleşiyor. Artık köylerimizde yaşayan insanların sosyal refahına nasıl katkı yapabileceğimiz konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehirde Ne Varsa Köyde De O Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement