Muğla'da Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Paneli Düzenlendi

Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Türkiye'de her ailede mutlaka bir gazi ve şehit bulunduğunu ve ailelerin bununla gurur duyduğunu söyledi.

04.12.2013 20:18  Güncelleme: 20:21

Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Türkiye'de her ailede mutlaka bir gazi ve şehit bulunduğunu ve ailelerin bununla gurur duyduğunu söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi ile Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, "Milletimizin Onur Abideleri, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz" panelinin açılışında konuşan Kurt, gazi ve şehitlerin her zaman saygı, sevgi ve minnetle anıldığını söyledi.

Kendisinin de bir gazi torunu olduğunu belirten Kurt, "Bir gazi torunu olarak şunu biliyorum ki dedelerimiz Kurtuluş Savaşı'nda düşmanı ülkeden temizlemeselerdi bu töreni şu anda burada yapamıyor olacaktık. Şuna inanıyorum ki ülkemizde her ailede mutlaka bir gazi, mutlaka bir şehit vardır ve aileler bununla gurur duymaktadır" dedi.

MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ise ülke için şehit ve gazilerin çok önemli görev üstlendiklerini ve canlarını hiç düşünmeden feda ettiklerini bildirdi. Yemen, Azerbaycan, Kırım, Doğu Türkistan'daki şehitliklerde Muğlalı şehitlerin bulunduğunu belirten Erdil, "Savaş yaşamamış diye söylenen Muğla, nerede savaş varsa oraya koşmuş, oraya yetişmiş. Gencecik yüreklerini oralarda bırakmış ve bizim bu vatana sahip olmamız için çok büyük bir uğraş sarf etmiş" diye konuştu.

Şehit ve gaziliğin çok yüce bir makam olduğunu belirten Erdil, şöyle konuştu:

"Bu ülke için canını verenler bu işin hesabını hiç yapmadan verdiler. Bizler bu işin ne kadar önemli olduğunun bazen farkına varamıyoruz. Eğer bu bilinci öğretmenlerimiz öğrencilerimize yayarlarsa unutmaz ve unutturmazlarsa bizim vatan sevgimiz ve ülkemizin gelişimi için dünyanın barışı için yapacağımız uğraşın boyutu çok daha fazla artacaktır. Bu konuda yapılacak gerçek çalışmalara şehitlerimizin gerçek yerini tüm dünyada da buldurmalıyız."

Panele şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda öğreci ve akademisyen de katıldı.

Muğla\'da Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Paneli Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Paneli Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement