Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika
Güncel

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı'nın (26) cenazesi, memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenle...

12.09.2012 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ersan Sancı'nın (26) cenazesi, memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Şehidin naaşı, Çarşamba Havaalanı'ndan alınarak Ladik ilçesi Akpınar Mahallesi'nde bulunan baba ocağına götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehit Sancı'nın cenazesi, ilçe meydanındaki tören alanına getirildi.

Burada, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Kılıç, şehit annesi Gülcan Sancı'nın elini öperek başsağlığı diledi. Bu sırada şehit annesi Sancı, "Sana devlet arka çıkar yavrum. Öcünü yerde bırakmazlar yavrum. Çok yemek ye diyordum sana, dinç ol da arkadaşlarının öcünü al diyordum. Şimdi de arkadaşların senin öcünü alacak yavrum. Asker biter mi yavrum. 3 tane daha büyütüyorum. Kasım ayında Sametimi askere göndereceğim. Çapulcuları bitirin, fırsat vermeyin, Şemdinli'yi başlarına yıkın" diyerek ağladı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Sancı'nın cenazesi Akpınar Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Yeni ve Akif Çağatay Kılıç, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Samsun Vali Vekili Hasan Özhan, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında bir grup, Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Muhabir: Fatma Kalay - İlyas Gün

Yayıncı: Orhan Topal/ A. Fatih Tekcan - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitlerimizi Uğurluyoruz - Son Dakika


Advertisement