Sema Çelebi Şikayetinden Vazgeçmedi - Son Dakika
Güncel

Sema Çelebi Şikayetinden Vazgeçmedi

Sema Çelebi Şikayetinden Vazgeçmedi

İş kadını Sema Çelebi, evindeki ziynet eşyalarının çalınmasına ilişkin, Moldova uyruklu hizmetçisi ile eşyaları satın aldıkları belirtilen 2 kuyumcunun yargılandıkları davada, hakkında zorla geti...

11.12.2013 11:37

MURAT KAYA - İş kadını Sema Çelebi, evindeki ziynet eşyalarının çalınmasına ilişkin, Moldova uyruklu hizmetçisi ile eşyaları satın aldıkları belirtilen 2 kuyumcunun yargılandıkları davada, hakkında zorla getirilme kararı çıkmasının ardından açılan ara duruşmaya katıldı.

Hizmetçi olarak çalıştığı iş kadını Sema Çelebi'nin Etiler'deki evinden yaklaşık 200 bin lira değerinde olduğu belirtilen ziynet eşyasını çaldığı iddia edilen Moldova uyruklu Diana Cumanova'nın 3 ile 7 yıl, bu eşyaları aldıkları iddiasıyla iki kuyumcunun da 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istemiyle yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesinde önceki gün yapılan duruşmaya, televizyon programı yapımcısı olduğu, canlı yayınının olması ve izin alamadığı gerekçeleriyle katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan Sema Çelebi, mahkemenin bu kararının ardından bugün geldiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda açılan ara duruşmaya katıldı.

-"O ağlayınca ben de ağladım"

Sanıklardan Besim Akay ve diğer sanıkların avukatlarının da katıldığı duruşmada beyanı alınan Sema Çelebi, hırsızlığa konu Etiler'deki evinde yalnız yaşadığını, Moldovalı sanık Cumanova'nın tavsiye üzerine yanında 3-4 gün çalıştığını ve sonra kendi isteğiyle ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Olay gününden önce sosyal medyada internet adresimden birçok kez ısrarlı bir biçimde bana ulaşarak mağdur olduğunu, ayrılışından pişmanlık duyduğunu dile getirdi. Başka bir çalışanım işten ayrılınca ve o da beni arayınca kabul ettim. Geldi ve öyküsünü anlatınca çok duygusal yaklaştım. Hatta o ağlayınca ben de ağladım. Kendisini işe kabul ettim. Sonra evimde konaklamaya başladı."

Olay günü, kısa bir süreliğine evden ayrıldığını ve 2 saat sonra döndüğünde kapının kapalı olduğunu fark ettiğini aktaran Çelebi, "Kendisine ulaşamadım. Çilingir getirterek evime girebildim.  Evde dağınıklık yoktu. Kasanın anahtarını, kolayca ulaşılamayan bir yere koyuyordum. Anahtar yerindeydi ancak bıraktığım gibi değildi. Kasayı açtığımda içindeki eşyalarımın olmadığını gördüm"  diye konuştu.

-"100 bin lira civarında iade yapıldı"

Evdeki kasanın kesinlikle kilitli olduğunu ve anahtarının yerini de kimseyle paylaşmadığını anlatan Çelebi, Cumanova'nın anahtara temizlik yaparken ulaşmış olabileceğini söyledi. Çelebi yaklaşık 250-300 bin liralık zarara uğradığını, bunlardan hiç birinin kendisine ödenmediğini, ziynet eşyası bedelinin taş olarak ödendiğini, bir bölümünün hurdaya gittiğini, 100 bin lira civarında bir iade yapıldığını ve zararının tümünün giderilmediğini öne sürdü.

"Ben bu eksik iade karşısında sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmasına olur göstermiyorum, şikayetçiyim, davaya katılmak istemiyorum" ifadesini kullanan Çelebi, eşyalarının hepsinin hatıralarla dolu olduğunu ve bu eşyaları maddi değerinin yanında manevi değerinin de bulunduğunu dile getirdi.

Duruşmada söz alan sanık Cumanova'nın avukatı Ali Kemal Atçeken ise şikayetçi Çelebi'nin mahkemedeki beyanıyla polisteki beyanının çelişkili olduğunu savunarak, polisteyken basın mensuplarına, "ziynet eşyalarımın zararının yüzde 90'ı giderilmiştir" yönünde beyanda bulunmasının nedeninin sorulmasını istedi. Avukat Atçeken, zarar tespiti yapılmasını talep ederek, bu zararı karşılamak istediklerini ifade etti.

Bu söze karşılık Çelebi de "Poliste yanlış yazılmış. Benim zararım, anlattığım biçimde kısmen giderilmiştir. Çünkü medyada her şey abartılır diye polis öyle yazmıştır" dedi.

Şikayetçi Sema Çelebi'nin müdahilliğine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Bir önceki duruşmaya katılan tutuklu sanık Diana Cumanova, ziynet eşyalarını çalmaktan dolayı pişman olduğunu, zararı karşılamak istediğini ve etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini ifade etmişti.

-İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şikayetçi Sema Çelebi'nin 29 Eylül 2013'de saat 16.00 sıralarında evinden ayrılmasının ardından, yanında çalışan Moldova uyruklu Diana Cumanova'nın, çelik kasanın anahtarlarını bulduktan sonra kasadaki çantadan elmas küpe, pırlantalı yüzük, zümrüt taşlı altın, zincirli Kuran-ı Kerim kabı, pırlanta taşlı kol saati, pırlantalı bilezik, pırlanta iğne gibi ziynet eşyalarını alarak, diğer sanıklara sattığı kaydediliyor.

Şikayetçi Çelebi'nin polise müracaat etmesi üzerine şüphelilerin yakalandığı belirtilen iddianamede, Diana Cumanova'nın, "kilit açarak nitelikli hırsızlık yapma" suçundan 3 ile 7 yıl, eşyanın satıldığı diğer şüpheliler Besim Akay ve Ali Muharrem Edin'in de "hırsızlık malını almak" suçundan 6 ay ile 3 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sema Çelebi Şikayetinden Vazgeçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement