Sev Mezunları New York'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sev Mezunları New York'ta Buluştu

Sev Mezunları New York\'ta Buluştu

Kuruluşları 1800'lü yıllara kadar uzanan Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ile SEV Amerikan Koleji'ni aynı çatı altında toplayan Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile FABSIT (Friends of American Board Schools in Turkey) ABD'de anlamlı bir buluşmaya daha imza attı.

08.04.2017 09:23

Kuruluşları 1800'lü yıllara kadar uzanan Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ile SEV Amerikan Koleji'ni aynı çatı altında toplayan Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile FABSIT (Friends of American Board Schools in Turkey) ABD'de anlamlı bir buluşmaya daha imza attı. SEV okulları mezunlarının dayanışma ruhunun gelecek kuşaklarca da sürdürülmesini sağlamak için, SEV'liler New York'ta düzenlenen gecede bir araya geldi.  Bu yıl üçüncüsü düzenlenen, Princeton Club of New York'ta gerçekleştirilen 'SEV Liderler Gecesi'nde elde edilen tüm gelir burs fonlarına aktarılırken, buluşmaya SEV ile FABSIT yöneticileri ile çok sayıda mezun ve seçkin konuklar katıldı.

SEV Genel Müdürü Binnur Karademir açış konuşmasında, son 2 yıldır düzenlenen bu etkinlikle SEV Okulları mezunlarının; paylaşım, diyalog ve ilişki ağı kurma gibi çok önemli kazançlarını dünyanın farklı ülkelerinde sürdürmelerine katkı yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

SEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane yaptığı konuşmada, Amerika'daki mezunlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Tarsus Amerikan Koleji mezunu ve Sağlık ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak, mezunlarımızın potansiyelinin ve okullarımıza yapabilecekleri katkının büyüklüğünün farkındayım. Biz, ülkemizin ve dünyamızın geleceği olacak öğrencilerimize yatırım yapmayı çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizin yüzde 20'si, aldıkları burslar ile eğitim hayatlarına okullarımızda devam ediyorlar. Mezun olduklarında, eğitimlerini, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde sürdürüyorlar. Burslu öğrencilerimizin bazıları burada, Amerika'nın iyi üniversitelerinden mezun oldular. SEV Yönetim Kurulu'nun en önemli amaçlarından biri de burslu öğrenci sayımızı artırmaktır."

Mehmet Nane, DHA'ya yaptığı açıklamada da, 'Bizim çok önemli bir misyonumuz var. Biz bu amaçla vakıf olarak da çalışıyoruz. Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi çağdaş ve muasır medeniyet seviyesinde insanlar yetiştirmek bizim okullarımızın ana amaçlarındandır' dedi. Nane, 3 yıldır düzenledikleri mezunlar toplantısının, öğrencilerin birbirlerine yabancılaşmasını önlemeye, bilgi ve deneyimleri paylaşmaya yönelik olduğunu belirtti ve 'Mezunlarımız bir araya geliyor, hem sosyalleşiyorlar hem de bu tür etkinliklerle okullarına aidiyetlerini gösterecek ortamlar yaratıyorlar' diye konuştu.

SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Tamer Şahinbaş ise SEV olarak uluslararası eğitim standartlarını benimseyerek, akademik düzeyi ve sosyal bilinciyle fark yaratan bireyler yetiştiren, tarihleri 150 yıl öncesine dayanan kurumları geliştirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

"DENEYİMLE EDİNİLEN BİLGİ ORTAK OLSA DA

ŞEYTAN AYRINTIDA GİZLİDİR"

Amerikan Kolejleri mezunu ve destekçilerinin katıldığı geceye, Red Herring dergisinin "ABD'nin 20 Örnek Girişimcisi" listesine girmeyi başaran, 30 yıl boyunca Silikon Vadisi'nde çalışmalar yapan, e-ticaret ve internetin ticarileşmesine öncülük eden isimlerden Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu Magdalena Yeşil de katıldı. Girişimcilikle ilgili deneyimlerini paylaşan Yeşil, gecede yaptığı konuşmada, yeni bir iş kurmanın her zaman zor olduğunu belirtti ve 'Daha önce kaç şirket kurduğunuz hiç fark etmez, yeni iş kurmak her zaman zordur. En büyük fark, ilk yapışında yeni bir iş kurmanın ne kadar zor olduğunu bilmemendir. Sonraki zamanlarda ise işi yaparsın ve hep yapmak istersin. Her yeni iş kurma deneyimi zordur çünkü çözdüğün sorunlar ve hedefin her birinde farklıdır. Deneyimle edinilen bilgi ortak olsa da şeytan ayrıntıda gizlidir" diye konuştu.

"EN İYİYİ UM EN KÖTÜYE HAZIRLAN"

İş kurmanın zor ama risk almanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Magdalena Yeşil, şöyle devam etti: "İş hayatında kazanmanın tek bildiğim yolu risk almak ve her şeyi kaybetmeyi göz almak. Risk alabilme becerisi önemlidir. En iyi sonucu umarak risk alırsın ama en kötü sonuca da hazırlıklısındır."

Kurumları yaşatan ve yıkan konunun strateji değil uygulama olduğunun altını çizen Yeşil, "Bu nedenle bir A planı yerine A sınıf takıma sahip olmak çok daha önemlidir. Planları değiştirmek, insanları değiştirmekten daha kolaydır" dedi.

"VADİDE BAŞARISIZLIKTAN UTANILMAZ"

"Başarısızlık" konusuna da değinen Yeşil, başarısızlıktan utanmak değil ders çıkartmak gerektiğini belirtti: 'Türkiye ile Silikon Vadisi arasındaki en büyük fark toplumun başarısızlığa verdiği tepkidir. Türkiye'de kötü deneyimden utanç duyulur, Silikon Vadisi'nde ise başarısızlıktan alınan ders ön plandadır. İkisi de makuldür ancak Silikon Vadisi yaklaşımı girişimcileri yüreklendirir."

"KADINLAR ÖNCELİKLERİNİ BELİRLEMELİ"

Başarılı bir kadın girişimci olarak iş dünyasındaki kadın-erkek ayrımına da değinen Magdalena Yeşil, kadınların, iş başarısını öncelik haline getirmeleri durumunda, erkeklerle aynı sıklıkta başarılı olacaklarını vurguladı.  "Eğer kariyerine odaklandıysan, cinsiyetin önem taşımadığını düşünüyorum" diyen Yeşil, şöyle devam etti: "Bence burada anahtar önceliklendirme. Kadınlar çocuklarını, ailelerini iş hayatının önüne koyabiliyorlar. Hayattaki önceliğini kariyer olarak belirleyen kadınlara toplum da yardımcı olmalı ve erkeklere verildiği kadar şans kadınlara da verilmelidir. Cinsiyet değil kabiliyet belirleyici olmalıdır."

FABSIT adına gecede bir konuşma yapan FABSIT Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dilhan M. Kalyon SEV Okullarının küresel çapta etkili liderler yetiştirdiğini belirterek SEV'in ihtiyaç sahibi öğrenciler için kaynak yaratmasının önemine vurgu yaptı.

Görüntü: Mezunlardan genel ve detaylar

Konuşmacılar

SEV Yönetim Kurlu Başkanı Nane'nin DHA ile röportajı - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sev Mezunları New York'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement