"Sevdiklerini Sigaradan Kurtarmak İçin Mektup Yazacaklar" - Son Dakika
Güncel

"Sevdiklerini Sigaradan Kurtarmak İçin Mektup Yazacaklar"

"Sevdiklerini Sigaradan Kurtarmak İçin Mektup Yazacaklar"

Sigara bağımlılığına karşı farkındalığı artırmak için Bağcılar'daki 8. sınıf öğrencileri arasında "Hayata bir mektup yaz" projesi kapsamında yarışma düzenlenecek.

28.12.2017 13:56

Sigara kullanan bir sevdiğine sigarayı bırakması için en etkili mektubu yazan öğrenciler para ve altınla ödüllendirilecek. Projenin destekçisi olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Öğrencilerimizin yazdığı mektupların çok duygusal ve etkili olacağına inanıyorum" dedi.

Bağcılar'da sigara bağımlılığına ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek için "Hayata bir mektup yaz" isimli proje kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencileri arasında bir yarışma yapılacak. Bağcılar Belediyesi'nin de destek verdiği projenin tanıtımı Hayriye Kayraklı Ortaokulu'nda yapıldı.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN YAZACAĞI MEKTUPLARIN ETKİLİ OLACAĞINA İNANIYORUM"

Programda öğrencilere seslenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Sigarayla mücadele anlamında güzel düşünülmüş bir proje. Yararlı olacağına inanıyorum. Birçok proje yapıyoruz ama büyüklerle yol alamıyoruz. Çocuklarla ve gençlerle girdiğimiz projelerde daha etkili oluyoruz. Onun için öğrencilerimizin yazacağı mektupların çok duygusal ve etkili olacağına inanıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

"YARIŞMAYA 31 OKULDAN 10 BİN 700 ÖĞRENCİ KATILACAK"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise "Size tavsiyem sevdiklerinizi çok etkileyici mektuplar yazmanız. Mektuplarınız mutlaka etkili olacak sigarayı bırakacaklardır" şeklinde konuştu. Sunumu yapılan yarışmaya ilçe genelindeki 31 okuldan 8. sınıfta okuyan 10 bin 700 öğrenci katılacak. Zarf, kalem ve kağıtları dağıtılan öğrenciler, sigara kullanan bir sevdiğine sigarayı bırakması için en etkili mektubu yazacak.

"BAŞARILI ÖĞRENCİLER PARA VE ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLECEK"

İki hafta içinde yazılacak mektuplar aralarında gazeteci, yazar ve edebiyat öğretmenlerinin de bulunduğu özel bir jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışma sonucunda en etkili mektubu yazan öğrenciler para ve altınla ödüllendirilecek.

Projeye Bağcılar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Bağcılar Şubesi ve Başer Sağlık Koleji de destek veriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sevdiklerini Sigaradan Kurtarmak İçin Mektup Yazacaklar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement