Side'de Antik Hamam Bulundu - Son Dakika
Güncel

Side'de Antik Hamam Bulundu

Side\'de Antik Hamam Bulundu

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'ndeki antek kentte yürütülen kazı çalışmalarında Erken Bizans Dönemi'ne ait olduğu tahmin edilen hamam bulundu.

26.07.2011 15:20

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'ndeki antek kentte yürütülen kazı çalışmalarında Erken Bizans Dönemi'ne ait olduğu tahmin edilen hamam bulundu.

Side Antik Kenti'nde Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Feriştah Alanyalı tarafından yürütülen kazı çalışmaları sırasında bugüne kadar varlığı bilinmeyen bir hamam ortaya çıkarıldı. Side Antik Kenti'nde otopark olarak kullanılan alanda yapılan kazılarda ortaya çıkan hamamın kendileri için büyük sürpriz olduğunu belirten kazı başkanı Doç. Dr. Feriştah Alanyalı, "Buradaki kazılara yeni başladık. Alana dökülen molozları temizlediğimizde burasının hamam olduğunu anladık. Geç Antik Dönem ve Erken Bizans çağlarında kullanıldığını tahmin ediyoruz. Su rezervuarı ve yerden ısıtmalı yapının, halka açık mı yoksa kişiye mi ait olduğu ileriki zamanlarda ortaya çıkacak" dedi.

Yapının tamamen ortaya çıkmasının ardından kontrol altına alınacağını kaydeden Doç. Dr. Alanyalı, "Hem çevresini hem de üstünü doğal etkenlerden zarar görmeyecek şekilde koruma altına aldıktan sonra ziyarete açacağız" diye konuştu.

Side Belediye Başkanı AK Parti'li Abdulkadir Uçar ise "Birkaç gün önce kazı ekibinden hocalarımız, bugüne kadar hiç bilinmeyen, kayıtlarda olmayan bir hamam bulduklarında çok sevindim. Side, antik çağlarda büyük medeniyetlerin kurulduğu bir kent. Bu zenginliklerin ortaya çıkarılması bizi sevindiriyor" dedi. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Side'de Antik Hamam Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement