"Side Festival Orkestrası"nın İlk Konseri - Son Dakika
Güncel

"Side Festival Orkestrası"nın İlk Konseri

"Side Festival Orkestrası"nın İlk Konseri

Side Festivali'nin son, "Side Festival Orkestrası"nın ilk konseri gerçekleşti!

01.10.2012 15:38

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali programı; bir ilke imza atarak, kapanış galasını Türkiye'nin ilk festival orkestrası Side Festival Orkestrası ile yaptı! Side Festival Orkestrası'nın, Grammy ödüllü şef Krzysztof Penderecki yönetiminde 30 Eylül 2012, Pazar akşamı Antik Tiyatro'da verdiği ilk konserinde; dünyaca ünlü besteci İlyas Mirzayev'in Side için özel olarak bestelediği "Side Rapsodisi" de ilk kez seslendirildi!

Avrupa'da ve dünyada örnekleri bulunan, festivallerin kendi isimlerini taşıyan orkestraların Türkiye'deki ilk örneği olan Side Festival Orkestrası; Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin kapanış galasında dinleyicilerden tam not aldı. Şef Krzysztof Penderecki yönetiminde, ödüllü keman sanatçısı Alena Baeva'nın solistliğinde ilk konserini veren Side Festival Orkestrası; Azerbaycanlı besteci ve caz piyanisti İlyas Mirzayev'in Side için bestelediği "Side Rapsodisi"ni de ilk kez, bu çok özel konserde seslendirdi.

Antik Tiyatro'yu dolduran sanatseverlerin büyük beğeniyle izlediği orkestrada; ABD, Çin, Japonya ve Avrupa ülkelerinden 23, Türkiye'den 61 müzisyen olmak üzere toplam 84 kişi bulunuyor. Bu yıl Grammy Ödüllü şef Krzysztof Penderecki yönettiği orkestra; Side Festival Orkestrası, gelecek yıllarda ünlü şefler yönetiminde dünyaya açılacak.

12 yıldır dünyadan ve Türkiye'den sayısız ismi programlarına konuk eden Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl; 30 Eylül 2012, Pazar akşamı Antik Tiyatro'da gerçekleşen bu benzersiz konserle sona erdi.

Side Belediyesi tarafından bu yıl 12.'si düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen ve sanat yönetmenliğini Remzi Buharalı'nın üstlendiği Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Side Festival Orkestrası'nın İlk Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement