Sierra Leone'de Ebola virüsüne yakalanan bir Mısır vatandaşının, ülkeye getirilmesinin ardından karantina altına alındığı bildirildi.
Sağlık Bakanı Adil Adevi, yaptığı yazılı açıklamada, "Sierra Leone'de ikamet etttiği sırada yaklaşık 2 ay önce Ebola virüsüne yakalanan 35 yaşındaki Mısır vatandaşı, sağlık ve dışişleri bakanlıkları ile koordineli şekilde virüse yakandığı günden bu yana takip ediliyor" denildi.
Adı açıklanmayan söz konusu Mısırlının iyileştiğini ve "önlem" olarak hastanede karantina altına alındığını belirten Adevi, "Sierra Leone Sağlık Bakanlığı raporuna göre, hasta iyileşiyor ve durumu stabil" ifadesini kullandı.
Adevi ayrıca, Mısır'da şimdiye kadar Ebola vakasına rastlanmadığını kaydetti.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre, Batı Afrika'da 6 bin 263 Ebola vakası tespit edildi, bunlardan 2 bin 917'si yaşamını yitirdi. Ebola virüsünün 21 günlük kuluçka dönemi bulunuyor. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Sierra Leone'de Ebola'ya Yakalanan Mısırlı Ülkesine Getirildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.