Şifa Niyetine Çamura Bulandılar - Son Dakika
Güncel

Şifa Niyetine Çamura Bulandılar

Şifa Niyetine Çamura Bulandılar

Deli Çermik, Çamurda Şifa Arayanlar Tarafından Büyük İlgi Görüyor.

21.06.2010 13:04

ERZURUM'un Köprüköy İlçesindeki Deli Çermik, çamurda şifa arayanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Vatandaşların 'Lokman' dediği çamurun başta deri hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği belirtildi.

Erzurum- Kars karayolu üzerindeki Köprüköy İlçesi'nin 4 kilometre kuzeyindeki Deli Çermik'te sezon açıldı. Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek girdikleri çamur havuzunda bir heykel görünümünü andıran vatandaşlar, kendilerini lokman çamurun şifasına barıkıyor. Yürümükte güçlük çekenlerin 20 günlük çamur kürüdünden sonra koşarak gittiğini belirten Köprüköy Belediye Başkanı Ak Partili Osman Belli, çamurun başta romatizma olmak üzere bel ağrısı, siyatik, kas gerilmeleri gibi bir çok hastalığa iyi geldiğini söyledi. Özellikle kadınların cilt bakımı ve güzelliği için çamur banyosu yaptığını vurgulayan Başkan Belli şunları söyledi: "Buranın adı şifalı Deli Çermik kaplıcaları. Buraya gelen yaşlılar bastonlarını bırakıp gidiyor. Çamura giren vatandaşlar başından ayağına kadar vücudunun her yerine çamur sürüyor. O çamur daha sonra vücuta bir akapunktur gibi iğneleme yapıyor. Güneşte kuruyarak ber heykel görünümü sergileyenler 2 ya da 3 saat sonra yine şifalı kaplıcanın suyunda yıkanarak çamurdan ayıklanıyor. Dertlerine şifa bulmak üzere buraya gelenler için 100 yataklı otelimiz bulunmakta. Tamamen doğa ile başbaşa kalan hastalarımız, dertlerinden kurtuldukları gibi streslerini de burada bırakıp gidiyor. Her yıl yaklaşık 12 bin kişinin ziyaret ettiği Deli Çermik bugüne kadar milyonlarca kişinin derdine derman olmuştur. amamen halka hizmet amacıyla işlettiğimiz Deli Çermikte havuz ve çamura giriş ücretleri 4 lira. Erzurum'dan gelmek isteyenler için saat başı minibüslerimiz bulunmaktadır."

İstanbul'an gelerek kendisini lokman çamurun ellerine bıraktiğini söyleyen 67 yaşındaki Lütfü Sezgin, "Dizlerim ağrıyor. Namaz kılarken bile katlıyamıyorum. Buranın methini duydum. Bu çamura ikinci kez girişim ve ayaklarımdaki iyileşmeyi hissediyorum. umarım beşned bastonumu burada bırakıp giderim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şifa Niyetine Çamura Bulandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement