Şifa Üniversitesi'ne Yeni Mütevelli Heyeti - Son Dakika
Güncel

Şifa Üniversitesi'ne Yeni Mütevelli Heyeti

Şifa Üniversitesi\'ne Yeni Mütevelli Heyeti

İzmir'de Hizmet Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Şifa Üniversitesi'nin mütevelli heyeti Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla değiştirildi.

13.05.2016 17:23

İzmir'de Hizmet Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Şifa Üniversitesi'nin mütevelli heyeti Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla değiştirildi.

Türkiye Tabipler Vakfı bünyesindeki Şifa Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti değişti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Vakıf yönetimine atanan yeni mütevelli heyeti göreve başladı. Mütevelli Heyet Başkanlığı'na Prof. Dr. Şeref Ertaş'ın getirildiği yeni mütevelli heyetinde Prof. Dr. Behzat Özkan, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Dr. Bilgi Orcutaş, U. Derya Demir, Mustafa H. Boyacıoğlu, N. Sefa Bingöl ve Av. Betül Harmanşah yer aldı. Yeni göreve gelen mütevelli heyeti ilk toplantısında bir süre önce 'Paralel Yapı' soruşturmasında tutuklanıp geçen hafta tahliye edilen Rektör Prof. Dr. Mehmet Ateş ve Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu'nu görevden aldı.

Mütevelli Heyeti, Şifa Üniversitesi Rektörlüğü'ne Genel Cerrah Prof. Dr. Hasan Kaplan'ı getirdi. Ege Üniversitesi Genel cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Organ Nakli Merkezi Müdürlüğü yapan 2011-2016 yılları arasında da Şifa Üniversitesi'nde çalışan Prof Dr, Kaplan, görevine başladı.

Üniversitenin 150 milyon TL civarında borç yükü altında olduğunu söyleyen Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş, "Vakıf ne yazık ki batmış durumda. SGK protokolü iptal edilmiş. Banka hesaplarına el konulmuş durumda. Öncelikli görevimiz sağlıklı bir yeniden yapılanma. Buna da başladık. Sonra mali dengeyi oturtacağız. Çalışanlarımızın maaşlarını düzenli almasını sağlayacağız. SGK protokolünü de yenileyeceğiz. Üniversite hastanelerimiz de en kısa sürede normal çalışma temposuna ve hastalarımıza kaliteli hizmet vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şifa Üniversitesi'ne Yeni Mütevelli Heyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement