Siirt'te 8. Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 8. Kitap Fuarı Açıldı

Siirt'te düzenlenen 8. Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Valilik himayesinde gerçekleştirilen fuar, Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları kapsamında düzenlendi. Fuar, birçok yazarı ağırlayacak ve gençlerin düşünce dünyasına yeni ufuklar açacak. Siirt Kitap Fuarı, her geçen yıl daha da gelişerek bir kültür şöleni haline gelmiştir.

11.12.2023 16:13

SİİRT'te bu yıl 'Yüz Yıllar Boyu Oku' temasıyla 8'incisi düzenlenen, kitap fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, 17 Aralık'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Valilik himayesinde, Siirt Belediyesi'nin ev sahipliğiyle bu yıl 'Yüz Yıllar Boyu Oku' temasıyla 8'incisi düzenlenen kitap fuarı, bir alışveriş merkezinde düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılış törenine Vali Kemal Kızılkaya, AK Parti Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, siyasi parti il ve ilçe başkanları, yazarlar, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yayın evleri temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı. 11 Aralık - 17 Aralık arasında düzenlenecek fuara 57 yazar ve 75 yayınevi katılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Kemal Kızılkaya, 12 bin yıllık köklü geçmişi, zengin tarihsel birikimi, doğal güzellikleri ve inanç turizmiyle, hoşgörünün ve sevginin barışla yoğrulduğu, içinde farklı dillerin ve kültürlerin bin yıldır barış ve kardeşlik içinde yaşadığı huzur ve kardeşlik şehri kadim Siirt ilimiz, çok kıymetli ilim ve bilim insanlarını da topraklarında barındıran bir kültür ve medeniyet şehridir. Bu kadim şehrin kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği olarak tescil edilen ve bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Siirt Kitap Fuarı artık geleneksel hale gelerek, Siirt'le bütünleşmiştir. Her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliği kazanan kitap fuarı, gençlerimizin, öğrencilerimizin düşünce dünyalarında yeni ufuklar açacaktır dedi. (DHA)

Siirt\'te 8. Kitap Fuarı Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te 8. Kitap Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement