Sincar Aşireti Liderinin Oğlu Ali Sincar, AK Parti'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

Sincar Aşireti Liderinin Oğlu Ali Sincar, AK Parti'den Aday Adayı Oldu

Sincar Aşireti Liderinin Oğlu Ali Sincar, AK Parti\'den Aday Adayı Oldu

Türkiye'nin en kalabalık aşiretlerinden Sincar aşiretinin lideri Abdulkadir Sincar'ın oğlu Ali Sincar, AK Parti'den Mardin milletvekili aday adayı oldu.

11.03.2015 11:09  Güncelleme: 11:41

Türkiye'nin en kalabalık aşiretlerinden Sincar aşiretinin lideri Abdulkadir Sincar'ın oğlu Ali Sincar, AK Parti Mardin İl Başkanı Av.Bahattin Uncu'ya başvuru dosyasını vererek Mardin milletvekili aday adayı oldu.

Mardin'in köklü aşiretlerinden olan Sincarlar, özellikle Savur, Midyat ve Mardin merkez ile Mersin, Adana, İzmir ve İstanbul'da büyük bir nüfusa sahipler.

"HAYIRLI OLSUN"

Mardin AK Parti İl Başkanlığı binasına, babası Sincar aşireti lideri Abdulkadir Sincar, Mardin Mahalle Muhtarları Derneği ve Artuklu İlçesinde 30 mahalle muhtarı ve aşiretin kanaat önderleri ile birlikte gelen Ali Sincar, ilgiyle karşılaştı. Ali Sincar'ın başvurusunu alan Av.Bahattin Uncu, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Heyet daha sonra Mardin Gazeteciler Cemiyetine giderek, Cemiyet Başkanı Mehmet Çelik ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, başvuruları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"MEMLEKET SEVDAMIZI MECLİS'E TAŞIYACAĞIM"

Konuyla ilgili konuşan Ali Sincar, "Babam ve mensup olduğum aşiret bölgede her zaman denge unsuru oldu.Yıllardır bölgede barış ve huzurlu bir yaşamın sağlanması yönünde kanaat önderliği yaptı. Kan davalarının barışa dönüşmesini, küs ailelerin barıştırılmasında etkin görevler yaptı. Bundan sonra ailenin genç bir ferdi olarak, babamın ve ailemin memleket sevdalarını Meclis'te sürdürmek istiyorum. Bu düşünce ile yeni nesil anlayışı ve yıllardır aşiret içerisinde tanık olduğum vefakarlık ve hizmet anlayışı deneyimlerimle birleştirerek, memleketime ve hemşerilerime hizmet vermeye talip oldum. Hizmet bizim için şerefli bir görevdir. Yıllardır Sincar aşireti hem Mardin hem de bölgede yaptığı iyilikseverliği, insanların dert, acı ve mutluluklarına ortak olma anlayışını aynı tempo ve aynı anlayışla sürdürmeyi hedefliyorum" dedi

"BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Aday adaylığının uygun görülmesi ve milletvekili olması halinde bölgede barış ve kardeşliğin tesis edilmesinde etkin bir görev alacağı söylenen Ali Sincar "Ben Mardin Milletvekili olursam bölgemizdeki barış ve kardeşliği tesis etme noktasında kararlı olacağım. Çözüm sürecinin tesisi, dinen gözyaşlarının akmaması için bölgenin ve yörenin örf ve adetlerine sadık kalarak var gücüm ile mücadelemi sürdüreceğim. Bu konuda babamın, aşiretimizin kanaat önderleri ve bireylerinin de desteği tamdır. Bölgede ve İlimizde, birlik ve beraberlik tohumlarının yeniden ekilmesi ve yeşermesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mensubu olduğum aşiret bölgenin ve Mardin ilinin, ilçelerinin sorunlarını, sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bilen bir yapıya sahip. Yıllardır halkın içerisindeyiz. Burada doğduk, burada büyüdük. Hizmetin nasıl verileceğini, sorunların ve sıkıntıların, nasıl giderileceğini çok iyi biliyoruz. Bunun için hizmete talip oldum" şeklinde konuştu.

"OĞLUMA KEFİLİM"

Sincar Aşiret Lideri Abdulkadir Sincar da oğlunun adaylığıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Biz aşiret olarak yıllardır meclisin dışında barışa hizmet verdik. Bundan sonra oğlum Ali'nin hizmeti meclis çatısı altında sürdürmesini ve bölgedeki dengeleri korumasına karar verdik. Bu konuda görev verilirse hizmetin nasıl verileceğini herkes görecek. Oğluma kefilim. Şehrin ve bu şehirde yaşayan Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni kardeşlerimize nasıl hizmet edebileceğini zaman gösterecektir. Geçmişteki hizmetlerimiz geleceğimizin teminatıdır."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sincar Aşireti Liderinin Oğlu Ali Sincar, AK Parti'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement