Sinop'ta Cumhurbaşkanlığı Seçim Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta Cumhurbaşkanlığı Seçim Kutlamaları

Sinop\'ta Cumhurbaşkanlığı Seçim Kutlamaları

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açılması ile birlikte Sinoplular sokaklara döküldü.

11.08.2014 00:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açılması ile birlikte Sinoplular sokaklara döküldü.

Seçim sonuçlarını AK Parti İl binasında takip eden TBMM İçişleri komisyon Başkanı Mehmet Ersoy, AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, Gençlik kolları, kadın kolları ve diğer parti mensupları saatler 20.45'i gösterdiğinde parti binasının önünde davul zurna ile kutlamalara başladı. Sinoplularında katılımı ile yaşanan kutlama sevinci bir anda büyüdü. Parti mensupları İl Başkanı Cenciz Tokmak'ı omuzlarına aldı. Daha sonra partililer ve Sinoplu vatandaşlar AK Parti İl Başkanlığı Önünden Uğur Mumcu Meydanına kadar davul zurna eşliğinde, Erdoğan tezahüratları ile birlikte yürüdü. Uğur Mumcu meydanında kutlamalara devam edildi. TBMM İçişleri komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak ve vatandaşlar birlikte halay çektiler. Mehmet Ersoy yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Halkımızın AK Parti kadrolarına, AK parti politikalarına ve Ak Partinin büyük, öncü, müreffeh, demokrat, lider ülke, söz sahibi Türkiye, politika ve sloganlarına ne kadar yürekten inandığını bir kez daha gösterdik. İlk turda yüzde 53 civarında bir oy ile genel başkanımız, başbakanımız Türkiye Cumhuriyetinin 12. cumhurbaşkanı oldu. Sinop bu önemli yarışta hakkettiğimiz, inandığımız ve beklediğimiz desteği nihayet bu seçimde net bir şekilde ortaya koydu. Mazlumların sesi olmak, bütün garibanların çığlığı olmak adına vücut bulmuş bu partinin samimi kadroları 'da eninde sonunda sevinmeyi hak ediyorlardı. Bugün onlara bu sevinci ve haklı gurur yaşatan bütün Sinop'lu hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Sinop Milletvekili olduğumdan beri ilk defa oyun oynuyorum, halay çekiyorum, bu teşkilatın, bu kardeşlerimin bunu çok çok hakkettiklerine yürekten inandığım için böyle bir şey yaptım, hepsi ile gurur duyuyorum hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ise, "Bugün Türkiye tarihi günlerinden birini yaşıyor, bizde Sinop teşkilatları olarak bu tarihi güne Sinop Genelinde yüzde 61'in üzerinde destek olarak Recep Tayyip Erdoğan'a Sinop'un inandığını, Sinop'un arkasında olduğunu göstermiş olduk. Ben bu uğurda il yönetimdeki arkadaşlarımdan, ilçe teşkilatlarımdan, kadın kollarından, gençlik kollarından, mahalle teşkilatlarından, sandık başlarında görev alan arkadaşlarımıza kadar bu seçim sürecinde destek olan tüm Sinoplulara çok teşekkür ediyor ve hepsinden Allah razı olsun diyorum. Hedef 2023" dedi. Kutlamalar gece yarısına kadar sürdü. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Cumhurbaşkanlığı Seçim Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement