Şırnak'ta Sonbahar Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Sonbahar Operasyonu

Şırnak\'ta Sonbahar Operasyonu

Cudi ve Küpeli Dağları Başta Olmak Üzere Bir Çok Noktada Sonbahar Operasyonu Başlatıldı.

23.10.2010 13:28  Güncelleme: 13:42

ŞIRNAK kırsal kesiminde üslenen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçleri tarafından Cudi ve Küpeli dağları başta olmak üzere bir çok noktada sonbahar operasyonu başlatıldı. Cizre İlçesi'ndeki Tank Taburu'ndan zırhlı araçlar da operasyon bölgelerine kaydırıldı.

Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan ve PKK'lıların bir çok geçiş noktasının bulunduğu Şırnak kırsal kesiminde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Türkiye'nin Kuzey Irak sınırını oluşturan Cudi Dağı ile karşısında yer alan Küpeli başta olmak üzere Düğün ve Kantur dağları ile Kuzey Irak'ta PKK kamplarının bulunduğu Haftanin vadisinin Türkiye tarafında yer alan Siyahkaya ve Besta alanlarında operasyonlar yoğunlaştı.

Şırnak 23'üncü Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan sikorsky helikopterlerle stratejik noktalara jandarma özel harekat timleri indirildi. Kuzey Irak sınırından sızmaların önüne geçmek ve Şırnak kesimindeki PKK'lıları etkisiz hale getirmek amacıyla düzenlenen operasyonlara, kobra helikopterler de dava önceden saptanan PKK'lı teröristlerin üslendiği noktaları ateş altına aldı.Operasyon kapsamında Cizre'deki Tank Taburu'ndan sevk edilen zırhlı araçlar Cudi ve Küpeli dağlarına hakim noktalar olan Hisar, Çağlayan, Derebaşı ve Karacabey bölgelerine kaydırıldı. Zırhlı birliklerin sevkıyatını Cizreliler ilgiyle izledi

Ramazan İMRAĞ/CİZRE -Şırnak-DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Sonbahar Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement