Şişli'de Hdk Üyesi Kadınlardan Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Şişli'de Hdk Üyesi Kadınlardan Yürüyüş

Şişli\'de Hdk Üyesi Kadınlardan Yürüyüş

Şişli'de, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Kadın Meclisi üyesi bir grup, taleplerinin yerine getirilmesi istemiyle yürüyüş düzenledi.

02.11.2013 18:26

Şişli'de, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Kadın Meclisi üyesi bir grup, taleplerinin yerine getirilmesi istemiyle yürüyüş düzenledi.

Şişli Cevahir AVM önünde toplanan kadınlar, ellerindeki pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında Halaskargazi Caddesi'ndeki trafikte kısmen aksamalar yaşanırken, gruptakiler Mecidiyeköy Köprüsü altındaki ışıklardan Büyükdere Caddesi'ne geçerek, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'nın önüne geldi.

Burada çevik kuvvet polisleri ve TOMA'yla güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Grup adına açıklama yapan HDK Kadın Koordinasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Betül Taylan, çözüm sürecine işaret ederek, açık ve samimi bir müzakere süreci yaşanmasını istediklerini söyledi.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Taylan, taleplerini, "diyalog sürecinin müzakerelere dönüştürülmesi için adım atılması, demokratik özerklik için anayasal değişikliklerin yapılması, anadilde eğitim ve kamu hizmetinin anayasal ve yasal güvence altına alınması, müzakerelerde ve tüm toplumsal süreçlerde kadınların eşit olarak yer alması, siyasi tutukluların serbest bırakılması" şeklinde sıraladı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şişli'de Hdk Üyesi Kadınlardan Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement