Sivas Şehit Polis Memuru Demir İçin Tören Düzenlendi 3- - Son Dakika
Güncel

Sivas Şehit Polis Memuru Demir İçin Tören Düzenlendi 3-

Sivas Şehit Polis Memuru Demir İçin Tören Düzenlendi 3-

Dha Yurt: Şehit polis memuru Demir için tören düzenlendi Şırnak'ın Silopi ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan 24 yaşındaki Muhammet Onur Demir için cenaze töreni düzenlendi.

09.08.2015 13:43

Dha Yurt: Şehit polis memuru Demir için tören düzenlendi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan 24 yaşındaki Muhammet Onur Demir için cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Silopi'de PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyon sırasında teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında bulunduğu zırhlı araç içinde ağır yaralanan ve sevk edildiği Batman'da şehit olan Muhammet Onur Demir'in Sivas'a getirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna konulan cenazesi sabah saatlerinde polis ekiplerince alındı. Sivas Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, Diriliş Mahallesi'nde bulunan baba evine son kez götürüldü. Cenazenin baba evine getirilmesi sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehidin emekli babası Sefer Demir, kendi kendini sakinleştirmeye çalışan konuşmalar yaparken, annesi ise gözyaşlarını tutamadı. Ayakta durmakta zorlanan anneye yakınları ve kadın polis memurları destek verdi. Evin önünde kuran okunması ve dua edilmesinin ardından şehidin naaşı, tören için Sivas Emniyet Müdürlüğü önüne getirildi.

BAŞLARINA POLİS ŞAPKASI TAKTILAR

Emniyet Müdürlüğü ön bahçesinde düzenlenen törene Vali Alim Barut, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile asker ve emniyet personeli, şehit polisin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tören sırasında kendilerine ayrılan yere oturtulan şehidin anne ve babası ile kardeşlerinin başına polis şapkası takıldı. Cenazenin Emniyet Müdürlüğü önüne konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Şehit polis memuru Muhammet Onur Demir'in öz geçmişinin okunmasının ardından Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan bir konuşma yaptı. Konuşmakta zorlanan Emniyet Müdürü Çalışkan, Demir'in vazifesini yerine getirirken mertebelerin en yükseğine ulaştığını, hatırasını yüreklerinde yaşayacaklarını söyledi.

'BU BİR ALÇAKLIKTIR'

Sivas Valisi Alim Barut ise, saldırıyı bir alçaklık olarak nitelendirerek, şöyle konuştu:

"Henüz bu alçaklığı ölçecek alet edavat icat edilmedi. Ama Türk milleti bunun da üstesinden gelecek. 5 bin yıllık tarihinde olduğumuz gibi gelecek 5 bin yıllarda da Türk milleti dimdik ayakta duracaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu millete hizmet etmekten çekinmeyerek canını feda eden bu evladımıza tabi ki inancımıza göre öldü diyemeyiz. Kuran-ı Kerim'in Bakara suresinde 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Tam tersine onlar diridirler ama sizler anlayamazsınız' denilmektedir. Şehidimizi bağrımıza basacağız. Ailesini emanet olarak yanımızda bulunduracağız. Acılarını tabi ki paylaşacağız. Bu gençlerimiz bu hain saldırıları hak etmiyor. Ama millet olarak yaşamanın hür ve bağımsız yaşamanın bir bedeli var ve bu bedeli hepimiz seve seve ödemeye hazırız. Şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm aziz milletimizin başı sağ olsun. Biz yıkılmadık ve bu millet kıyamete kadar devam edecektir. Onur ruhun şad olsun."

Vali Barut'un konuşmasının ardından Sivas Müftüsü Şükrü Balkan tarafından dua edildi. Şehidin naaşının cenaze aracına taşınacağı sırada annesi Kiraz Demir ve yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin tabutuna sarılan yakınları güçlükle teskin edilebildi, Cenazenin taşınması sırasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atıldı. Cenaze aracına konulan şehidin naaşı cenaze namazının kılınması için Ulu Cami'ye getirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Şehit Polis Memuru Demir İçin Tören Düzenlendi 3- - Son Dakika


Advertisement