Sivas'ta 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında yapılan 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli, kış aylarında yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldıracak. Tünelin test sürüşü yapıldıktan sonra hizmete girmesi planlanıyor.

05.12.2023 13:45  Güncelleme: 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında yapımı tamamlanan 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli, açılışa hazırlanıyor. Tünelin açılmasıyla birlikte kış aylarında trafik açısından yaşanan aksamalar sona erecek.

Sivas- Malatya kara yolunun 55'inci kilometresinde yer alan ve kış aylarında sık sık kapanıp, kazalara neden olan Yağdonduran Geçidi'ndeki tünel çalışmasında sona gelindi. Geçit üzerinde 2016 yılında yapımına başlanan ve çift tüpten oluşan 1567 metre uzunluğundaki tünel projesi açılışa hazırlanıyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas-Malatya kara yolu Yağdonduran geçidinde kış aylarında yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldıracak tüneli inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Şimşek ve beraberindeki heyet, çift tüp şekilde inşa edilen bağlantı yolları ile uzunluğu 5 bin metreye ulaşan tünelde test sürüşü de gerçekleştirdi. Proje hizmete girdiğinde güzergahın 1500 metre kısalacağı öğrenildi. (DHA)

Sivas\'ta 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement