Sivasspor Başkan Vekili Sarılar: Türkiye'yi Katar Gibi Görüyorlar - Son Dakika
Güncel

Sivasspor Başkan Vekili Sarılar: Türkiye'yi Katar Gibi Görüyorlar

Sivasspor Başkan Vekili Sarılar: Türkiye\'yi Katar Gibi Görüyorlar

Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Vekili Erdal Sarılar, Antalyaspor ve Fenerbahçe'nin yüksek bedellerle yaptığı son yıldız transferlerinden sonra Avrupalılar'ın Türkiye'yi Katar gibi görmeye başladığını savundu.

22.07.2015 17:03

Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Vekili Erdal Sarılar, Antalyaspor ve Fenerbahçe'nin yüksek bedellerle yaptığı son yıldız transferlerinden sonra Avrupalılar'ın Türkiye'yi Katar gibi görmeye başladığını savundu. Sarılar, "Türkiye'de inanılmaz paralar var sanılıyor. 200 bin euroluk futbolcuya 1 milyon euro fiyat çekiyorlar" dedi.

Medicana Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar, yeni sezon öncesi kombine bilet fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmak için kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Erdal Sarılar ile birlikte kulüp asbaşkanları Mehmet Ali Topal ve Mehmet Boyraz da katıldı.

Taraftarlarının yeni sezon için Passolig kartlarına 16 lira kart yenileme ve 10 lira hizmet bedeli ödeyeceğini belirten Sarılar, kombine bilet alındığında bu ücretlerin kulüp tarafından karşılanacağını belirterek, "2 bin 228 adet kale arkası bileti 80 lira, Maraton tribünü A, B ve C blokları 3 bin 414 adet 200 lira, VİP tribünü A blok 914 adet 250 lira olacak. Fiyatlarımız tüm Süper Lig kulüplerine göre en alt düzeyde. Passolig nedeniyle insanlarda bir soğukluk var. O yüzden fiyatları bu rakamlara çektik. Süper Lige çıktık çıkalı geçen yıl en fazla kombineyi sattık. Yaklaşık 5 bin 600 kombine sattık. İnşallah bu yıl o rakamı geçeriz diye düşünüyorum" dedi.

Sarılar, inşaatı devam eden yeni stadyumun tamamlanmasıyla birlikte kombine bilet alan kişilerin ücret farkı ödemeden bilet aldıkları tribünlerin en iyi yerlerine geçebileceğini belirterek, "27 Temmuz- 2 Ağustos arası eski kart sahipleri gidip eski yerlerini alabilirler. 3 Ağustos'tan sonra ise herkes istediği yeri alabilir" dedi.

KOMBİNE BİLETE 6 TAKSİT

Bilet fiyatlarının bu yıl önceki yıllara göre daha pahalı olabileceğini belirterek Medicana Sivasspor'un yeni sezondaki ilk karşılaşması olan Galatasaray maçının bilet fiyatlarını açıklayan Sarılar, "Galatasaray maç bilet fiyatlarında düşüş olmayacak. Bunları verdik Passolige. Maraton 75 lira, Kale arkası 40 lira, Misafir 40 lira, VİP 100 lira. Bunları göz önüne alırsak, Galatasaray maçı bilet fiyatlarının iki katına kombinelerini alabilirler. Ayrıca kartlara 6 taksit yapıyoruz" dedi. Erdal Sarılar ayrıca Passoligin önerisi üzerine ilk maçın bilet fiyatlarını yüksek tutarak insanları kombineye teşvik etmek istediklerini söyledi.

200 BİN EUROLUK FUTBOLCUYA 1 MİLYON EURO FİYAT ÇEKİYORLAR

Daha sonra basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Sarılar, transfer çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soru üzerine şöyle dedi:

"Transfer çalışmaları devam ediyor. Fakat Antalyaspor'un Eto'o transferi, Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerden sonra Avrupalılar burayı Katar gibi görüyor. Para çok bol, inanılmaz paralar var sanılıyor. 200 bin euroluk futbolcuya 1 milyon euro fiyat çekiyorlar. Romanya ve Bulgaristan kulübü olarak gitsen 150 bin euro olan futbolcuya 1 milyon euro istiyorlar. Böyle bir imaj var Türkiye'de. Onun için de bekliyor. Dikkat ederseniz Fenerbahçe dışında hiçkimse transfer yapamıyor. Tabi biz durmuyoruz. İngiltere liginden bir futbolcuyla görüşüyoruz. Polanya liginden bir futbolcuyla görüşüyoruz. Yine İngiltere'den bir futbolcu daha var. Bunlar bonservisli olduğu için kolay olmuyor. Bunlarla görüşüyoruz. İnşallah olur. Kampa yetiştirme zorunluluğunda hissediyoruz. Bize göre geç bile kalık. Ama şartlar bize zorluyor."

AATIF'I SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ

Başkan Sarılar, Medicana Sivasspor'un Faslı oyuncusu Aatif Chahechouhe'nun Bursaspor'a gideceği yönünde çıkan haberlerle ilgili yöneltilen soru üzerine şunları söyledi:

"Hiçbir kulüpten Aatıf için resmi bir teklif olmadı. Bursaspor'dan sözlü olarak da gelmedi, menajerler vasıtasıyla da gelmedi. Bazı gazeteler var, bizimle ilgili yalan haber yarışması yapıyorlar. Sadece bizimli ilgilide değil her kulüple ilgili. Bir sezon boyu toplayın onları, 500 tane topçu geliyor yani. Kesinlikle Bursa'yla ilgili bir şey yok. Zaten düşünmüyoruzda şu anda. Yerine adam almadan Aatıf'ı satmayı düşünmüyoruz."

Erdal Sarılar, Ganalı orta saha oyuncusu Isaac Cofie'nin takımla birlikte Hollanda kampında olduğunu belirterek kampta deneneceğini, Sergen Yalçın'ın raporu doğrultusunda transferi için karar verileceğini söyledi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivasspor Başkan Vekili Sarılar: Türkiye'yi Katar Gibi Görüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement