"Siz Nasıl Üniversitesiniz?" - Son Dakika
Güncel

"Siz Nasıl Üniversitesiniz?"

"Siz Nasıl Üniversitesiniz?"

Başbakan Erdoğan, ODTÜ'de meydana gelen olaylardan sonra üniversite yönetimine yüklendi.

21.12.2012 19:47  Güncelleme: 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NTV - Star ortak yayınında Oğuz Haksever, Mehmet Barlas, Nermin Yurteri, Nazlı Öztarhan'ın konuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012 yılının gelişmelerini değerlendirirken ODTÜ'de meydana gelen olaylara ilişkin soruya ise çok sert cevaplar verdi.

Başbakan, ODTÜ yönetimine "Siz nasıl bir üniversitesiniz. Sizin yetiştirdiğimiz öğrenciler bunlarsa Türkiye batmıştır." diye tepki gösterdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Ben bu üniversitenin yönetimini anlayabilmiş değilim, bunlar samimi değiller. Yine aynı şekilde bir toplantı sırasında, öğrenciler toplantı mahaline gelerek taşlamaya başladılar. Bu son olay ise bunun çok çok ötesinde. Polis oraya neden geldi? Kampüse sırt çantalarında bulunan molotoflarla gelen kişiler, eylem sırasında bunları yaktılar ve bunun üzerine polis destek istedi.

Siz ne biçim öğretim üyesisiniz, sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa bizim ülkemiz batmış, bitmiş. Bu öğrencilerin gururlanması, 'seyredelim' demesi lazım. Yani 'Şuralara dev ekranlar koyun da izleyelim' demeleri gerekirken, orada gelip lastik yakıyorlar.

Bunu yapan kim? Bu ülkenin evlatları, genç mühendisleri, böyle bir tasarım yapmışlar, böyle projeyi hazırlamışlar, bunu uzaya fırlatıyorsunuz, hep beraber, aşkla kendi uydusunu artık uzaya fırlatıyor diye bu heyecanı duyması lazımken, bunlarda böyle bir heyecan yok. Ne rektöründe var, ne diğer akademisyenlerinde var.

Ondan sonra utanmadan, sıkılmadan kalkıp söyledikleri şey; 'polisin, güvenliğin olmadığı bir üniversite istiyoruz'. Neymiş? Derslere girmiyormuş. Girmezsen girme, bu tür öğretim üyeleri olsa ne olur olmasa ne olur. Bunların elinde ancak bunlar olur.

ERDOĞAN, POLİSİ SAVUNDU

Sonra bakıyoruz medya bu insanları sahipleniyor. Her olay polise fatura ediliyor. Orada lastik yakılmamış olsa molotof atılmamış olsa polis oraya neden girsin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Siz Nasıl Üniversitesiniz?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement