Solomon Adaları Nerede? Solomon Adaları'nda Deprem! - Son Dakika
Güncel

Solomon Adaları Nerede? Solomon Adaları'nda Deprem!

Solomon Adaları Nerede? Solomon Adaları\'nda Deprem!

Solomon adaları açıklarında 7.7 büyüklüğünde deprem yaşandı. Depremin ardından tsunami bekleniyor. Peki Solomon Adaları nerededir?

08.12.2016 21:29  Güncelleme: 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Solomon adaları açıklarında 7.7 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin ardından bölge ülkelerinde 3 saat içinde tsunumi beklendiğine yönelik alarm verildi

SOLOMON ADALARI NEREDE?

Solomon Adaları, Büyük Okyanus'un güneyinde, Papua Yeni Gine'nin doğusundaki adalar devletidir. 990'dan fazla adadan oluşur. Bunların toplam yüzölçümü 28.450 km² dir. Ülke, İngiliz Milletler Topluluğu üyesidir.


1893 YILINDA BİRLEŞİK KRALLIK HAKİMİYET KURDU

Solomon Adaları'nın binlerce yıl iskan edilmiş olduğu düşünülmektedir. İspanyol denizci Alvaro de Mendaña 1568 yılında adaları keşfetti ve onlara Solomon Adaları adını verdi. Birleşik Krallık 1893 yılında Solomon Adaları üzerinde hakimiyet kurdu. 1976 yılında ise bağımsızlık elde edildi ve Kraliçe II. Elizabeth Solomon Adaları devlet başkanlığına seçildi. Anayasal monarşi ile yönetilen ülkenin onuncu ve şimdiki başbakanı olan Danny Philip, ağustos 2010 tarihinde seçilmiştir.

2007 YILINDAKİ DEPREMDE 52 KİŞİ ÖLDÜ

2 Nisan 2007 tarihinde, Solomon Adaları'nda büyük bir deprem ve ardından büyük bir tsunami felaketi yaşandı. En az 52 kişinin öldüğü, 900'den fazla evin kullanılamayacak hale geldiği ve binlerce kişinin evsiz kaldığı açıklandı.

Son Dakika Güncel Solomon Adaları Nerede? Solomon Adaları'nda Deprem! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement