Sporda Şiddet Meclis Araştırma Komisyonuna Bu Kez Eski Mili Futbolcular Katıldı - Son Dakika
Güncel

Sporda Şiddet Meclis Araştırma Komisyonuna Bu Kez Eski Mili Futbolcular Katıldı

Sporda Şiddet Meclis Araştırma Komisyonuna Bu Kez Eski Mili Futbolcular Katıldı

Rıdvan Dilmen, Hasan Şaş ve Sergen Yalçın Komisyona Bilgi Verdi

21.12.2010 18:41

Sporda şiddet ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'na bu kez eski milli futbolucular Rıdvan Dilmen, Hasan Şaş ve Sergen Yalçın katılarak açıklamalarda bulunup bilgi verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nazım Ekren başkanlığında toplanan komisyonda MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, futbolcuların öncelikle mental altyapısının geliştirilmesi gerektiğini, bunun için altyapı çalışmalarının önemli olduğunu belirterek, "Futbolcular mental anlamda gelişmeden şöhreti yakalıyorlar ve yaşamlarında büyük sorunlar oluşuyor. Bu nedenle o futbolcudan verim alınamıyor" dedi.

ŞAŞ: "TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN BEDAVA BİLET"

Türkiye'de en büyük sorunun bedava bilet olduğunu dile getiren Hasan Şaş, "Türkiye'de bir holiganizm gerçeği var. Burada hepimizin suçu var. Yoksullukla uğraşan taraftarlar var. Bunlara yön veren yöneticiler var. Bedava bilet, en büyük sorunlardan biridir. Taraftarlar bu biletlerin yarısını satarken, yarısıyla da maçlara giriyorlar. Medyaya önemli görevler düşüyor. Örneğin medyada, Galatasaray- Fenerbahçe maçı var. Rambo filmi varmış gibi medyada haberler çıkıyor. Sanki bir savaşa hazırlanıyorlar. Televizyonlarda eğitici programların olması lazım. Toplum kavgaya hazırlanıyor. Medya ve bedava bilet konusu en önemli sorunlar arasında yer alıyor. İtalya'da sahalara bir şeyler atılıyor. Yine böyle bir maç sonrasında ligler bir hafta oynanmadı. Bundan sonra bakan ve federasyon başkanı oturup, süreci değerlendirdi. Statlara kamera yerleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Tüm statlara kameralar yerleştirildi. İtalya'da olaylar azaldı. Statlarda kamera olursa olaylar olmaz. Caydırıcı olur. Tüm statlar kamerayla gözetlenmelidir" ifadelerini kullandı.

Kulüplerin borçlandırıldığını vurgulayan Şaş, "Yabancı transferlerinde büyük hatalar yapılıyor. Del Bosque ve Tigana gibi teknik adamlar geliyor ve tazminat ödenerek gönderiliyor. Bankalar kulüplere çok kolay kredi veriyorlar. Kulüpler denetlenmelidir" açıklamalarında bulundu.

DİLMEN: "TRİBÜNDEKİ TARAFTAR SAYISI GİDEREK AZALIYOR"

Türkiye'de tribünlere gelen taraftar sayısının giderek azaldığını dile getiren Rıdvan Dilmen, "Ekonomi büyüdükçe futbol kulüplerinin de borçları artıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ligleri bölgesellikten çıkararak önemli bir iş yaptı. Maç başlamadan, şiddet başlıyor. Ligdeki Galatasaray-Beşiktaş maçında ilginç bir olay yaşandı. Bir pozisyon sonrasında Lucas Neill ile Mert Nobre arasında ilginç bir olay gelişti. Bu pozisyonun ardından hakem Nobre'ye sarı kart gösterdi ancak Neill, hakemi kartı göstermemesi konusunda uyarmak zorunda kaldı. Bu çok ciddi bir olaydı. Bunların ödüllendirilmesi gerekir. Ceza sistemi ağırlaştırılmalıdır" diye konuştu.

Futbolda altyapıya gereken önemin verilmediğini ifade eden Dilmen, "Altyapıların şartlarının hızla iyileştirilmesi gerekiyor. Altyapı antrenörlerinin mali durumları çok kötü. Bu antrenörlerin profesyonel mantıkla çalıştırılması gerekiyor. Altyapı antrenörlerinin eğitimi de önemli bir sorun olarak güncelliğini koruyor. ledi. Dilmen, "Bu durum futbolcu eğitimine olumsuz yansıyor" dedi.

Şiddeti medyanın tetiklediğini söyleyen eski milli futbolcu Dilmen, "Şiddet yaşanmasında suçu en az olan kesim sporculardır. Medya yoluyla kavga ortamı oluşturuluyor. Kulüplerin bütçeleri büyüdükçe borçları da artıyor. Tüm kulüpler borç batağında. Kulüpler çok rahat borçlanabiliyor. Türk futbolunda sadece '3 büyükler' yok. Tembellik var. Allah'tan Spor Toto Teşkilatı var" şeklinde konuştu.

YALÇIN: "KULÜPLER RANT PEŞİNDE"

Eski milli futbolcu Sergen Yalçın da sorunların çözümü için sistemli bir çalışmanın olması gerektiğini belirterek, "Altyapılarda sorunlar var. Özellikle beslenme sorunu. Biz A takıma çıkana kadar kaşar ekmekle büyüdük. Şimdiki kafamla 19 yaşında olmak için 100 milyon dolarım olsa onu bile feda ederdim. Eskiden boş mukavelelere imza atardık. Mutlaka tek tip mukavele imzalanması gerekiyor. Hala alamadığımız peşinatlarımız var. Neden? Çünkü mukavelede yazmıyor" değerlendirmelerinde bulundu.

Kulüplerinde futboldaki pastadan rant sağlamaya çalıştığını dile getirerek, "Kulüplerin araştırılması gerekiyor. 'Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor' bunlara bakılması lazım. Kulüp başkanları futboldan çok fazla anlamıyor. Yanlış yapılan harcamalar paranın yurt dışına çıkmasını sağlıyor. Kulüpler borç batağı içinde" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sporda Şiddet Meclis Araştırma Komisyonuna Bu Kez Eski Mili Futbolcular Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement