Suriye'de Kimyasal Silah Kullanımının Devam Ettiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Kimyasal Silah Kullanımının Devam Ettiği İddiası

Suriye\'de Kimyasal Silah Kullanımının Devam Ettiği İddiası

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, gerçeklerin bir an önce belirlenmesi için KSYÖ'ye çağrıda bulundu.

30.04.2014 11:42

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığına ilişkin iddiaların açıklığa kavuşturulması için Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne (KSYÖ) çağrıda bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, KSYÖ'nün iddiaları araştıracağı ve Suriye'ye yakın zamanda bir araştırma ekibinin gönderileceği belirtmesinin ardından Hague'in, "KSYÖ'ye görevini acilen yürütmesi için çağrıda bulunuyoruz" dediği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, kimyasal silahların tekrar kullanıldığına ilişkin haberleri "mide bulandırıcı" olarak nitelendiren Hague'in, şu ifadelerine yer verildi:

"Araştırma ekibinin tüm alanlara erişimi sağlanmalı, ekibin hiçbir müdahale ve gecikme olmadan soruşturma yapmasına imkan verilmeli. Birleşik Krallık, gerçeklerin belirlenmesi için misyona gereken yardım dahil, KSYÖ'ye güçlü bir destek verecektir. Uluslararası toplum, kimyasal silah kullandığı saptanan kimseleri, işledikleri suçlardan dolayı tamamen sorumlu tutmaya hazır olmalıdır." - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Kimyasal Silah Kullanımının Devam Ettiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement