Türkiye'nin yanı başında gerilim tırmanıyor! Suriye ordusundan SDG'ye misilleme - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Türkiye'nin yanı başında gerilim tırmanıyor! Suriye ordusundan SDG'ye misilleme

06.01.2026 04:22  Güncelleme: 09:02

Suriye ordusu, Deyr Hafir çevresinde terör örgütü SDG'ye ait insansız hava araçlarının fırlatıldığı noktaları hedef alarak misilleme saldırısı düzenledi. SDG geçtiğimiz günlerde Suriye ordusunun konuşlu olduğu noktalara yakın bir kontrol noktasını İHA ile hedef almış ve saldırıda siviller ve polislerin bulunduğu 6'dan fazla kişinin yaralanmıştı.

Suriye ordusunun, Halep vilayetinin doğusundaki Deyr Hafir çevresinde, SDG adını kullanan terör örgütü PKK/ YPG'ye ait insansız hava araçlarının (İHA) fırlatıldığı noktaların tespit edilmesinin ardından misilleme saldırısı düzenlediği bildirildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ YARALANDI

Suriye devlet televizyonu El-İhbariyye'ye konuşan askeri kaynak, PKK/YPG'nin İHA'larla düzenlediği saldırılarda, siviller ve polislerin bulunduğu 6'dan fazla kişinin yaralandığını belirtti.

MİSİLLEME YAPTILAR

Askeri kaynak, ordunun bu saldırılara misilleme olarak karşılık verdiğine işaret ederek, misillemenin de sınırlı olduğunu kaydetti.

NE OLMUŞTU?

10 Mart mutabakatına göre yıl sonuna kadar Suriye ordusuna entegre olması beklenen terör örgütü SDG bu şarta yanaşmamış ve bu durum büyük bir krize dönüşmüştü. Bölgedeki saldırılarına devam eden SDG, Suriye ordusunun konuşlu olduğu noktalara yakın bir kontrol noktasını İHA ile hedef almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin yanı başında gerilim tırmanıyor! Suriye ordusundan SDG'ye misilleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mö19720202 Mö19720202:
    sizler bi birinizi yiyin aferin aferin sonrada amerika gelip hepinizi yesin ya hiçmi akkılanmıyosunuz barış varken savaş nedir ya dış güçlere yeme olmayin kardeşlik ve barış olsun yeter artık bu savaşlar.. 22 2 Yanıtla
  • Uuu bbb Uuu bbb:
    dünya lideri ne oldu sesin çıkmıyor Amerika ve İsrail'den izin alamadın mı TikTok Hakan Hani süre dolmuştu ne oldu 7 15 Yanıtla
    Haydar Ali Can Haydar Ali Can:
    Ne saçma yorumlar yapıyorsunuz ergence çocukça gerçi burada cahili eğitecek halimiz yok. siz de bu tür yorumlardan zevk alıyorsunuz kendinizi avutuyorsunuz hala devam edin. 7 3
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement