TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye konusunda Hükümet'e yetki veren tezkerenin görüşmelerinin kapalı oturumda yapılması için önerge verildi. Bunun üzerine Genel Kurul'da usul tartışması açıldı.
Genel Kurul'da, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Camiler Haftası, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu fındık fiyatları ve BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise Hakkari'nin sorunları hakkında gündemdışı söz aldı.
Karaahmetoğlu, hiçkimsenin, ülkeyi savaşa taşıma hakkına sahip olmadığını belirterek, "Kendi iç sorunlarıyla uğraşan Suriye'nin bilinçli olarak Türkiye'ye saldırması söz konusu olamaz. Eğer bugün bir sınır ihlali olduysa, bunun arkasında olan güçler Özgür Suriye Ordusu'nu destekleyenler kimlerse, bu sınır ihlalini yapanlar da onlardır. Dünyada haklı olan bir savaş türü vardır, bu da emperyalizme karşı verilen savaştır. Örnek olarak bizim ulusal kurtuluş tarihimizdir. Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçileri. Yaşasın barış. Savaşa hayır diyorum" diye konuştu
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da söz alarak, bugünün tarihi ve vicdanlarının seslerini dinlemeleri gereken tarihi bir gün olduğunu söyledi. Kaplan, "Hiçbirinizin savaş yanlısı olduğunu düşünmüyorum, vicdanım isyan halindedir. Lütfen biraz daha akıl, sağduyu, diplomasi, kardeşlik, komşuluk, tarih, kültür, din kardeşliği. Bu ortak değerlerimizi ortaya çıkararak, Ortadoğu coğrafyasında Türkiye'yi hak ettiği noktaya çıkaralım" dedi.
Daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imzasıyla tezkerenin görüşmelerinin kapalı oturumda yapılmasına ilişkin önerge okundu. Muhalefet milletvekillerinin talebi üzerine TBMM Genel Kurulu'nda usul tartışması açıldı.
Muhabir: Meltem Yılmaz
Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM
Son Dakika › Güncel › Suriye Tezkeresi TBMM'de - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.