Tabeladaki T.c'nin Kaldırıldığı İddiaları - Son Dakika
Güncel

Tabeladaki T.c'nin Kaldırıldığı İddiaları

Tabeladaki T.c\'nin Kaldırıldığı İddiaları

İzmir'in Torbalı ilçesinde, geçen hafta yaşanan tabela krizine Belediye Başkanı İsmail Uygur'dan cevap geldi.

29.05.2013 13:00

İzmir'in Torbalı ilçesinde, geçen hafta yaşanan tabela krizine Belediye Başkanı İsmail Uygur'dan cevap geldi.

Belediyenin tabelasından T.C. yazısının indirildiği iddia ve yorumlarına cevap veren Uygur, "Belediyenin tabelasında benim başkanlığımdan önce T.C. yazısı mı vardı? Belediyenin tabelasına T.C. yazısını ben göreve geldikten sonra yazdırdım. Belediye binasında Atatürk resmi ve Türk Bayrağı mı vardı? Atatürk resmini ben yaptırdım, Türk Bayrağını ben astım. Benim milli değerlerimi sorgulamak kimsenin haddine değildir. Hele hele bu provokasyonu ve dedikoduyu yapan aklı evvellerin hiç değildir. Tüm Torbalı halkı bugüne kadar Cumhuriyetin değerleri, Atatürk, Türk Bayrağı ve milli değerlerimiz konusunda benim neler yaptığımı çok çok iyi biliyor. Ayrıca, üç kuruşluk çıkar uğruna hangi tatlı su milliyetçilerinin, Torbalı'da kimlerle kol kola girdiğini ve girmeye devam ettiğini de görüyoruz" dedi.

15 DAKİKA SABREDEMEDİLER

Tabela asılırken, çalışma esnasında provoke edildiğini söyleyen Başkan Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyenin logosu Meclis kararı ile değişti ve herkes beğendi, bizde her yerdeki eski logoyu yenisiyle değiştiriyoruz.

Belediyenin önündeki tabelada eski logo vardı ve değiştirilmesine karar verdik. Yeni tabela üzerine de kabartma harflerle T.C Torbalı Belediyesi yazıyor. Tabela henüz asılırken ve kabartma harfleri yapıştırılacakken, daha henüz vinç oradayken ve çalışma devam ederken, 15 dakika çalışmanın bitmesine kadar sabredemeyen 3-4 kendini bilmez, vay bunda T.C yazmıyor, şu yazmıyor, bu yazmıyor diye feryat edip provokasyon yapmaya çalıştı. Ki bunlarda daha önce bizim partimizde olup yer bulamayınca İşçi Partisine gidip külah kapmaya çalışanlardır. Tabelanın yerleştirilmesi ve harflerinin yapıştırılması bitince tabela ortaya çıktı. İndirilen kaldırılan bir şey yok, tabela hala orada belediyenin önünde asılı, isteyen gider bakar."

Olayın tamamen çalışma esnasında yapılan bir provokasyon olduğunu dile getiren Uygur, "Bu provokasyonu yapanlar 3-4 İşçi Partili kendini bilmez" diye konuştu.

Başkan İsmail Uygur, bunlara MHP İlçe Başkanı'nın da katıldığını savunarak sözlerine şöyle devam etti: "Biz CHP'liyiz, Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran partiyiz. Cumhuriyetin değerlerini, Atatürk'ü ve Milliyetçiliği, İşçi Partili Doğu Perinçek'in çıraklarından öğrenecek değiliz. O gün provokasyon yaparken ellerinde salladıkları bayrakları bile daha bir hafta önce 19 Mayıs'ta ben dağıttım. Anlamadan, dinlemeden, benim dağıttığım bayraklarla beni protesto etmeye kalkacaklarına, sözde barış süreci adı altında terör sorunuyla kürt sorununu birleştiren, Apo ile pazarlığa oturup terör örgütünü meşrulaştıran,

gizli kapaklı ilişkilerle ülkeyi her geçen gün bölünmeye ve savaşa sürükleyen iktidara karşı eylem yapsınlar da görelim." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tabeladaki T.c'nin Kaldırıldığı İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement