Törende geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İBB Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak ve askeri erkan katıldı.
Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören daha sonra sona erdi.
Resmi törenin sona ermesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri de anıta çelen bıraktı. CHP İstanbul İl Başkan Oğuz Kaan Salıcı, partisi adına çelengi bıraktıktan sonra alandan ayrıldı.
ERHAN YILMAZ-DOĞAN CAN CESUR
Son Dakika › Güncel › Taksim'de Cumhuriyet Bayramı Töreni - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.