Tam Gün Mağduru Gazeteci Bakana Seslendi; Hayatım Tehlikede - Son Dakika
Güncel

Tam Gün Mağduru Gazeteci Bakana Seslendi; Hayatım Tehlikede

Tam Gün Mağduru Gazeteci Bakana Seslendi; Hayatım Tehlikede

Kocaeli'de yerel bir gazetenin yayın yönetmenliğini yapan ve beyninde oluşan iki baloncuk (anevrizma) nedeniyle daha önce ameliyat geçiren Serpil Çolak, tam gün yasasının uygulamaya konulmasıyla ikinci ameliyatını aynı doktora olamamanın sıkıntısını yaşıyor.

19.10.2011 11:21

Kocaeli'de yerel bir gazetenin yayın yönetmenliğini yapan ve beyninde oluşan iki baloncuk (anevrizma) nedeniyle daha önce ameliyat geçiren Serpil Çolak, tam gün yasasının uygulamaya konulmasıyla ikinci ameliyatını aynı doktora olamamanın sıkıntısını yaşıyor. Serpil Çolak, "Hayatım tehlikede. Risk altındayım. Her an beyin kanaması geçirebilirim" diye seslendiği Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan, bir an önce ya aynı doktora ameliyat ettirilmesini ya da yurt dışına gönderilerek ameliyatının yaptırılmasını istedi.

Daha önce yaptığı açıklamada, kendisini bir kez ameliyat eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan doktorunun, tam gün yasası nedeniyle muayene ve ameliyatını yapamadığını belirtedek, "Beynimde pimi çekilmiş bomba ile dolaşıyorum" diyen gazeteci Serpil Çolak her gününü korku içinde geçiriyor. Daha önce muayene veya ameliyat oldukları doktorlara yasak nedeniyle gidemeyen, gün alınmış olsa bile ameliyat da olamayan binlerce hastadan biri olan Serpil Çolak'ın beyninde, tıp dilinde "Anevrizma" olarak adlandırılan baloncuk bulunuyor. Daha önce Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroradyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Civan Işlak'a ameliyat olan Çolak, ilerleyen aylarda baloncuklardan birinde düzelme olmadığı belirlenince 6 ay sonrası için ikinci ameliyat için gün almasına rağmen, ameliyata 2 gün kala Tam Gün Yasası yürürlüğe girince ameliyat olamadı.

'BAKANLIKTAN ARADILAR AMA BİR GELİŞME YOK'

Konuyla ilgili haberlerin gazete ve televizyonlarda yer alması üzerine Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Serpil Çolak'ı telefonla arayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden Dr. Vakkas Özmercan, Serpil Çolak'a "Gerekirse yurt dışına da göndeririz" diyerek güvence vermesine rağmen bugüne kadar hiç bir ilerleme kaydedilmedi.

'BU APANDİSİT AMELİYATI DEĞİL'

Her gününü beyin kanaması riski nedeniyle endişe içinde geçirdiğini söyleyen Serpil Çolak şunları söyledi:

"Şu anda benim doktorum bırakın ameliyatı, üniversite hastanesinde muayene dahi yapamıyor. Çıkan haberlerden sonra Sağlık Bakanlığı devreye girerek, beni başka bir doktora yönlendirmek istediler. Fakat ben bunu kabul etmedim. Çünkü benim ameliyatım bir bademcik ya da apandisit ameliyatı gibi değil. Bu bir beyin ameliyatı." HEKİM SEÇME HAKKIM ELİMDEN ALINDI

İlk ameliyatını yapan, kendisini 6 yıldır kontrol eden, tanıyan, bu aşamada ne yapılması gerektiğini bilen doktora ameliyat olmak istediğini kaydeden serpil Çolak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben, bana tanınmış hekim seçme hakkımı kullanmak istedim. Fakat bu yasayla malesef bu hak benim elimden alındı. Evet, Bakanlık yetkilileri aradılar. 'gerekirse sizi yurtdışına göndeririz' dediler. Ben de Türkiye'de mademki kendi doktoruma ameliyat olamıyorum, yurtdışı seçeneğini kullanmak istedim. Yurtdışında doktor ve hastane buldum. 'Beni o zaman yurtdışına gönderin' diye teklifte bulundum. Hatta doktorun ve hastanenin isimlerini de Bakanlık yetkililerine ilettim. Fakat bu kez bunun mümkün olmayacağı yanıtını aldım. Kendileri bir by- pass için bile yurtdışına gidebiliyorsa, benim de yurtdışında ameliyat olmam için gerekli girişimlerde bulunabilirlerdi."

'ÇARESİZLİK İÇİNDE BEKLİYORUM'

Serpil Çolak, Sağlık Bakanı'nın bu yönde bir sözü olmasına rağmen, yurtdışında ameliyat olmanın önünün de kapandığını belirterek, "Yani şu anda çaresizim bekliyorum. Beynimde pimi çekilmiş bir bomba var. Ne zaman patlayacağını, nerde patlayacağını bilmiyorum. Ama patladığında ne olacağını çok iyi biliyorum. Beyin kanaması" diyerek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a şöyle seslendi:

"Ben Sağlık Bakanı'na seslenmek istiyorum. Hayatım tehlikede, risk altındayım. Her an beyin kanaması geçirebilirim. ve bu benim hayatımın sonu olabilir. Bu yasa nedeniyle kimsenin mağduriyetine izin vermeyeceğinizi söylediniz. 'Gerekirse yurtdışı' dediniz. Fakat ben yurtdışına da gidemiyorum. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Sizden mağduriyetimin giderilmesini ve ne gerekiyorsa yapılmasını istiyorum." - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tam Gün Mağduru Gazeteci Bakana Seslendi; Hayatım Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement