Tarihi Yarımada Fatih'te Ramazan Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Yarımada Fatih'te Ramazan Hazırlığı

Tarihi Yarımada Fatih\'te Ramazan Hazırlığı

Fatih Belediye Başkanı Demir: "İlçemiz neredeyse tüm İstanbulluların, şehir dışından vatandaşların ve yurt dışından insanların vakit geçirmeyi arzu ettiği yegane ilçelerden biri" "Sultanahmet Meydanı, Büyük Camii, Fatih Camisi, Beyazıt Meydanı ve çevresiyle ilgili düzenlemeler yaptık. Temelde kültürel etkinlikler, geçmiş ramazanlara ait unutulmaya yüz tutmuş etkinlikleri ve eğlencelerini yaşatmak adına birçok program hazırladık"

08.07.2013 12:38

LALE BİLDİRİCİ - Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir,  "İlçemiz  neredeyse tüm İstanbullular'ın, şehir dışından vatandaşların ve yurt dışından insanların vakit geçirmeyi arzu ettiği yegane ilçelerden biri" dedi.

Bizans surları, Haliç ve Marmara'nın çevrelediği Tarihi Yarımada Fatih ilçesi, İstanbul'un en önemli tarihi ve turistik merkezlerinden birini oluşturuyor. İstanbul'un simgelerinden Sultanahmet ve Süleymaniye camilerinin de aralarında yer aldığı tarihi camileri, tekkeleri, müzeleri ve çarşıları bünyesinde barındıran ilçe, özellikle ramazan ayında İstanbullular'ın ve il dışından gelenlerin ziyaret ettiği bölgelerin başında geliyor.

Belediye Başkanı Demir, AA muhabirine, ilçede ramazan hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Fatih'in kentin önemli ilçelerinden biri olduğuna işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Fatih neredeyse tüm İstanbullular'ın, şehir dışından vatandaşların ve yurt dışından insanların vakit geçirmeyi arzu ettiği yegane ilçelerden biri.  Bu anlamda ramazanla ilgili hazırlıkları ilçeyle ilgili düşünmedik, genel yaklaştık. Uluslararası anlamda çalışma yaparken de Sultanahmet Meydanı, Büyük Camii, Fatih Camisi, Beyazıt Meydanı ve çevresiyle ilgili düzenlemeler yaptık. Temelde kültürel etkinlikler, geçmiş ramazanlara ait unutulmaya yüz tutmuş etkinlikleri ve eğlencelerini yaşatmak adına birçok program hazırladık. Bu yıl Sultanahmet Meydanı ve çevresinde Büyükşehir Belediyesinin 'Kaybolan Sanatlar Çarşısı'nda ve amfi tiyatrosunda  ramazana uygun faaliyetler olacak. Ayrıca Beyazıt Meydanı'nda geleneksel hale gelecek kitap fuarı da devam edecek."

Geleneksel hale gelen sokak iftarlarının da Fatih ilçesinin hemen hemen her bölgesinde yapılacağını bildiren Demir, "Çadır iftarları meydan, sokak, cadde ve park iftarlarına dönüştü. Fatih'te ilk defa sokak iftarlarını 2006 yılında Yedikule'de yaptık ve başarılı gelişti. Daha sonra sokak iftarları her yerde yapılan çalışmaya dönüştü. 27 gün boyunca Fatih'in değişik bölgelerinde  ve tüm ilçeye ulaşabilecek şekilde 27 büyük katılımlı iftar düzenliyoruz" dedi.

Tarihi Yarımada Fatih'te yapılan projelere değinen Belediye Başkanı Demir, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ve birkaç ayda bitecek bir proje var. Şöyle bir hayalimiz vardı; Surlarla çevriliyiz. Kara surları ve deniz surları var. Kara surları Ayvansaray'dan başlar, Yedikule kapısına kadar devam eder. Yedikule zindanlarında biter. Oraların iç tarafları sıkıntılı bölgelerimizdir. Aslında buralar yeşil alanlara dönüştürüldüğünde çok güzel yerler haline gelir. Bu alanlar, Fatih'in de çok yoğun nüfusunun yaşandığı bölgeler. Özellikle gençlerin ve kadınların huzurlu ve güvenli bir şekilde dolaşabilecekleri yeşil alanlara ihtiyacımız var. Marmaray projesi bittikten sonra, raylı hat (Sirkeci-Halkalı)  kalkacak. Raylı hattı buna entegre etmek suretiyle insanların yürüyerek ve bisiklet kullanarak Sarayburnu'na ulaşabilecekleri bir altyapı var. Bununla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bizim çalışmalarımız devam ediyor. Fatih'te insanların surlar içinde araç kullanmadan gezebilmelerini istiyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Yarımada Fatih'te Ramazan Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement