TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Yezidi Milletvekili Dahil'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Yezidi Milletvekili Dahil'i Ziyaret Etti

Ayşe Nur Bahçekapılı: "Milletvekilleri olarak da en önemli sorumluluğumuz, Ortadoğu halkları için, Türkiye için, dünya halkları ve insanlık için terör nereden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun karşı durmak"

15.08.2014 17:59

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, "Milletvekilleri olarak da en önemli sorumluluğumuz, Ortadoğu halkları için, Türkiye için, dünya halkları ve insanlık için terör nereden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun karşı durmak" dedi.

Bahçekapılı, Irak'ta IŞİD saldırılarından kaçıp Sincar (Şengal) dağlarına sığınan Yezidilere yardım götürürken düşen helikopterden yaralı kurtulan Irak Parlamentosu'nun Yezidi üyesi Viyan Dahil'i, tedavi gördügü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde ziyaret etti.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bahçekapılı, bir milletvekili olarak Dahil'i ziyaret etmeyi ve "geçmiş olsun" dileklerini sunmayı sorumluluk olarak gördüğünü ifade ederek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini dile getirdi.

Bahçekapılı, Irak Parlametosu'nda Dahil'in ağlayarak bir konuşma yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Konuşmadan sonra 'kendisine nasıl ulaşırım?' araştırması içindeyken, böyle bir kaza geçirdi. Benim de etkilendiğim bir olay oldu gerçekten, bu düşünceden sonra gelip kendisini hastane odasında ziyaret etmek. Kendisine barış içinde, kardeşlik hukuku çerçevesinde birlikte yaşamak bizim borcumuzdur, sorumluluğumuzdur, bunu yerine getirmek için daha sağlıklı ortamlarda birlikte olabilme dileğimi ilettim. Kendisi de çok hoş karşıladı. Durumu gayet iyi. Milletvekilleri olarak da en önemli sorumluluğumuz, Ortadoğu halkları için, Türkiye için, dünya halkları ve insanlık için terör nereden gelirse gelsin, adı ne olursa olsun karşı durmak. Barış içinde kardeşlik hukukunu gerçekleştirmek için çalışmamız gerekiyor. Bu dileklerimi kendisine ilettim."

Bir gazetecinin, "Şengal'den kaçıp Silopi'ye gelen ailelerin çocuklarının alınarak, yurtlara konulduğuna dair haber var. Meclis başkanvekili olarak size böyle bir bilgi ulaştı mı?" sorusu üzerine Bahçekapılı, "Henüz bana böyle bir bilgi ulaşmadı. Biliyorsunuz kaçan Ezidiler, Zaho'da bir kampta toplanacak şimdi. Kendilerine gıda yardımı, ihtiyaçların her türlüsü yapılıyor. Bu konuda sizin söylediğiniz gibi bir bilgi henüz ulaşmadı. Eğer öyle bir şey olursa, elbette ki sorumluluğum gereği yapmamız gerekli olan şeyi yaparım" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Yezidi Milletvekili Dahil'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement