Tedavileri Tamamlanan Yaban Hayvanları Yeniden Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Tedavileri Tamamlanan Yaban Hayvanları Yeniden Doğaya Bırakıldı

Tedavileri Tamamlanan Yaban Hayvanları Yeniden Doğaya Bırakıldı

Haber-Kamera: Enver ALAS / İstanbul DHA Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin işbirliğiyle tedavileri tamamlanan 7 farklı türde 14 yaban hayvanı Arnavutköy'de doğaya bırakıldı.

29.07.2015 18:18

Haber-Kamera: Enver ALAS/ İstanbul DHA

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencilerinin işbirliğiyle tedavileri tamamlanan 7 farklı türde 14 yaban hayvanı Arnavutköy'de doğaya bırakıldı.

İstanbul'da farklı tarihlerde, yaralanan, hastalanan biri kulaklı orman baykuşu, 2'si şahin, 3'ü sansar, 2'si kukumav kuşu, 2'si leylek, 3'ü ebabil kuşu, 1'i alaca baykuş olmak üzere 14 yaban hayvanı İstanbul Üniversitesi(İÜ) Veterinerlik Fakültesi Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü(VAŞAK)'nün gönüllü öğrencileri tarafından tedavi edildi.

TEDAVİ EDİP DOĞA İLE BULUŞTURDULAR

Tedavilerinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Bölge Müdürlüğü' yetkililerine teslim edilen yaban hayvanları, Arnavutköy'e bağlı Durusu- Terkos arasındaki orman bölgesindeki doğal yaşam alanlarına bırakıldılar. Gönüllü öğrenciler, tedavi ettikleri yaban hayvanlarını kendi elleriyle doğa ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadılar.

Öğrencilere eşlik eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürü Osman Demirel uzun yıllardır İÜ Veterinerlik Fakültesi ile ortak çalıştıklarını belirterek, tedavi sürecinde emeği geçen gönüllü öğrencilere teşekkür etti.

OSMAN DEMİREL: YARALI YABAN HAYVANLARIN TEDAVİSİNİ YAPTIRMAK BİZİM GÖREVİMİZ

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demirel, görevleri çerisinde yaban hayatının korunmasının önce geldiğini ifade etti. Demirel, "Doğada yaşayan yaban hayvanları bazen avcıların bilinçsiz avlanması, bazen de hayvanların rahatsızlanmaları nedeniyle tedaviye muhtaç oluyorlar. Yaralı yaban hayvanlarının tedavisini yaptırmak bizim görevlerimiz arasında. Bize gelen bu tür hayvanları yıllardır birlikte çalıştığımız İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin gönüllü öğrencilerinin kurduğu Başak Kulübü öğrencileri ile tedavi ediyor. Gönüllü öğrencilerimiz yaralı ve hasta hayvanlarımızın tedavilerini yapıp, rehabilite edip tedavi ediyorlar. Sonra tekrar bize gelen bu hayvanları biz de uygun koşullarda doğaya bırakıyoruz" diye konuştu.

İSTANBUL'UN BİYOLOJİK AÇIDAN EN ZENGİN BÖLGESİNE BIRAKTILAR

Osman Demirel, hayvanların bırakıldığı bölgenin seçilme nedenini Durusu ve Terkos arasındaki ormanlık alanının İstanbul'da biyolojik çeşitliliğin en zengin olduğu bölgelerden birisi olması nedeniyle tercih ettiklerini söyledi. Demirel, Terkos Gölü'nün yanı olduğu için su içme alanları mevcut.

HALSİZ OLARAK GELEN ŞAHİNLERE SERUM VERİLDİ

Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü'nün (VAŞAK) gönüllü öğrencileri, yaban hayvanlarının tedavi süreçlerini basın mensuplarına anlattı. Kulübün başkan yardımcılığını yapan veterinerlik bölümü 3. sınıf öğrencisi Neslihan Ünalan, kulüp olarak çalışmalarından bahsederek, kerkenezin tedavi süreciyle ilgili bilgiler verdi. Ünalan, "Kerkenez bize yavru olarak geldi. Kulübümüzde arkadaşlarımızla birlikte bakımını yaptık. Yaklaşık olarak 1 buçuk aydır baktık ve şimdi doğaya salacağız" dedi. İki şahinin tedavi sürecini anlatan Cem Bıran Keşt, "Şahinler bize halsiz olarak geldiler. Serum verdik. Birkaç gün içinde kendilerine gelmesini bekledik. Ardından yiyebileceği ölçüde kemik verdik. Uçma egzersizleri yapabilmesi ve kanatlarını açabilmesi için kontroller yaptık. Başarılı bir şekilde doğaya geri dönebileceğini gördüğümüzde şahinlerimizi bu şekilde yeniden doğal yaşam alanına bırakıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tedavileri Tamamlanan Yaban Hayvanları Yeniden Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement