Tekirdağ Bulgar Nakliye Şirketinden Asyaport'a İşbirliği Teklifi - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Bulgar Nakliye Şirketinden Asyaport'a İşbirliği Teklifi

Tekirdağ Bulgar nakliye şirketinden Asyaport'a işbirliği teklifiBulgar nakliye şirketinden Asyaport'a işbirliği teklifiBULGARİSTAN'ın nakliye şirketi PIMK Rail, doğu ve orta Avrupa'ya seferler düzenlemek için Tekirdağ'da kurulu Avrupa'nın 2'nci büyük konteynır limanına sahip Asyaport'a...

30.03.2018 16:34

Tekirdağ Bulgar nakliye şirketinden Asyaport'a işbirliği teklifi

Bulgar nakliye şirketinden Asyaport'a işbirliği teklifi

BULGARİSTAN'ın nakliye şirketi PIMK Rail, doğu ve orta Avrupa'ya seferler düzenlemek için Tekirdağ'da kurulu Avrupa'nın 2'nci büyük konteynır limanına sahip Asyaport'a işbirliği teklifinde bulundu. Bulgaristan'dan gelen heyetle görüşen Asyaport Limanı Genel Müdürü Kadir Uzun, "Bizimle beraber Türkiye'de bu konuda işbirliği yapmak istiyorlar" dedi.

Bulgaristan'ın en büyük lojistik nakliye şirketlerinden PİMK Rail, işbirliği görüşmeleri için Tekirdağ'da ki Avrupa'nın en büyük ikinci konteynır limanı olan Asyaport'a gelerek geldi. Bulgaristan'dan gelen heyet, Asyaport Limanı Genel Müdürü Kadir Uzun ve beraberindeki yetkililerle görüşerek limanla ilgili bilgi aldı. Uzun, Asyaport'a gelen Bulgar heyet ile işbirliği konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, "Bugün burada Bulgaristan'da faaliyet gösteren PIMK Rail Genel Müdürü Penko Nestorov ve beraberindeki şirket yetkilileri ile firmanın Orta Avrupa ve Avrupa'da tren bağlantılarıyla taşımacılık yapan büyük bir firma olduğunu öğrendik. Bizimle beraber Türkiye'de bu konuda işbirliği yapmak istiyorlar. Özellikle Asyaport'un çok ciddi bir transit olması, dünya ile bütün noktalarda bağlantılı olması nedeni ile buraya gemilerin getirdiği yüklerin doğu Avrupa ve orta Avrupa'ya taşınması konusunda işbirliği yapmak istiyorlar. Bu işbirliği içerisinde bizimde ihtiyacımız olan Tekirdağ'da bir aktarma istasyonunun olmasıdır. Liman olarak yerel yönetimler ile birlikte çabamız uzun zamandır devam ediyor. Tekirdağ'da limanımız yakınlarında bulunan tren istasyonunda kurulacak olan bir aktarma istasyonu ile Uzak Doğu, Güney Amerika ve Avrupa'dan gelen yüklerin Doğu Avrupa'ya özellikle Romanya, Macaristan ve Bulgaristan'a hatta devamında Avusturya'ya götürülebilecek yüklerin tren bağlantıları yapmakla sağlanabilir" dedi.

Heyet yapılan sunumlar ve bilgilendirmelerin ardından Asyaport Limanında incelemelerde bulunarak şehirden ayrıldı.

Tekirdağ Bulgar Nakliye Şirketinden Asyaport\'a İşbirliği Teklifi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Bulgar Nakliye Şirketinden Asyaport'a İşbirliği Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement